Össztűz zúdult Kovács Istvánra a bukaresti derbi után

Mindkét tábor zúgolódik a nagykárolyi játékvezető teljesítménye miatt, miközben a kommentátorok szerint Kovács István BL-mércével vezette a FCSB–Dinamo összecsapást.

Vasárnap este derbit rendeztek az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokságban, a rájátszás harmadik körében a Steaua – amely múlt héten hivatalosan is megváltoztatta a nevét Fotbal Club FCSB SA-ra – örök riválisával, vagyis a Dinamóval mérkőzött meg. A találkozót Kovács István személyében magyar ajkú játékvezető irányította, s ahogy az várható volt, a nagykárolyi sípmestert darabokra szedték a mérkőzés utáni nyilatkozatokban.

Pedig Kovács István egyáltalán nem bíráskodott rosszul, a Look Tv kommentátorai a közvetítés során kiemelték, hogy a nemzetközileg is elismert játékvezetők ilyen mércét használnak a Bajnokok Ligájában: Kovács nyíltra hagyta a küzdelmet, nem fújt le minden apró szabálytalanságot, igaz lapokat is osztott bőven. A pályaválasztó FCSB játékosai hat sárgával és egy pirossal zárták a derbit, míg a Dinamo mérlege négy sárga és egy piros volt.

A FCSB 2–1-re nyerte meg a mérkőzést, de a győztes fél tulajdonosának boldogságába egy kis méreg is vegyült. Gigi Becali szerint Kovács István egyértelműen a Dinamo pártjára állt, ehhez semmit kétség nem férhet: „A mérkőzés nagyon szép volt, több nagy lehetőséget is kidolgoztunk, de ami igazán látványos, hogy 12-13 ellenfelet sikerült legyőznünk. Amikor nyersz, nem jó a bírókról beszélni, de tiszta, hogy szétrombolta a játékunkat, végig ellenünk volt” – mondta Becali.

Kevéssel a lefújás után a Dinamo képviselői azt kifogásolták, hogy 2–1-es állásnál a 80. percben Kovács nem ítélt tizenegyest csapatuknak. Ion Crăciunescu egykori játékvezető szerint a bíró ennél az esetnél hibázott, Patrick Petre buktatásáért büntető járt volna: „Nincs amiről vitázni, ez büntető. Furcsának találom, hogy Kovács Istvánt delegálták egy ilyen mérkőzésre…” – fejtette ki Crăciunescu.

A FSCB–Dinamo derbit két esetben is meg kellett szakítani, az első és a második félidőben is szurkolók rohantak a pályára a Dinamo táborából. Végül Ionel Dănciulescu, a piros-fehérek sportigazgatója csendesítette le a drukkereket.

Nyert a CFR, Bőle hetedik gólja

Korábban a rájátszás harmadik fordulójának szombati játéknapján a Kolozsvári CFR a CS Universitatea Craiova vendégeként tartott erődemonstrációt. A playoff egyetlen erdélyi képviselője 4–1-re diadalmaskodott, a vendégeknél Ciprian Deac duplázott, ugyanakkor Alexandru Păun és Tomislav Gomelt is szerzett egy-egy gólt. A hazaiaktól a brazil származású Gustavo Vagenin talált be.

Egy másik mérkőzésen Bőle Lukács meglőtte szezonbeli hetedik gólját a CSM Poli Iași színeiben, a magyar szélső csapata minimális különbséggel győzte le Temesvári Polit. Időközben a Marosvásárhelyi ASA újabb vereséget könyvelt el, az utolsó helyezett együttes a Botoșani-tól kapott ki.

Román labdarúgó I. osztály, rájátszás, 3. forduló

Felsőház (playoff)

  • FCSB–Dinamo 2–1
  • CS Universitatea Craiova–Kolozsvári CFR 1–4
  • Hétfőn játsszák: Astra Giurgiu–FC Viitorul (20.30)

Alsóház (playout)

  • FC Voluntari–Medgyesi Gázmetán 2–2
  • CSM Poli Iași–Temesvári Poli 1–0
  • FC Botoșani–Marosvásárhelyi ASA 2–0
  • Concordia Chiajna–Pandurii Tg. Jiu 0–1

A bajnokságot az FC Viitorul vezeti, de szintén harminc pontja van FCSB-nek. Részletes tabella itt található. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?