Miami: ismét legyőzte Federer Nadalt

Roger Federer nyerte meg a miami tenisztorna férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben magabiztosan legyőzte Rafael Nadalt. A svájci idén négy tornán indult, és hármon nem talált legyőzőre.

A jelenkor két legeredményesebb férfi játékosának különpárharcában Nadal előzőleg 23-13-ra vezetett, viszont utóbbi három összecsapásukat - a 2015-ös bázeli finálét, az idei Australian Open döntőjét és nemrég az Indian Wells-i nyolcaddöntőt - Federer nyerte. Érdekes, hogy a rivalizálás éppen Miamiban indult 2004-ben, amikor az akkor 17 éves Nadal 6:3, 6:3-ra győzött.

Az idei floridai viadalon a 18-szoros Grand Slam-bajnok Federer az elődöntőben több mint háromórás meccsen verte meg az ausztrál Nick Kyrgiost, míg a 14 GS-serlegnél tartó Nadal egy nappal korábban két szettben búcsúztatta az olasz Fabio Fogninit.

Kettejük közül tehát egyértelműen a mind az öt miami fináléját elvesztő mallorcai volt a frissebb, de ellenfeléhez hasonlóan ő is bizonytalan szervagémekkel kezdett, egymás után hárították a bréklabdákat. Ez a sorozat a hetedik játékban szakadt meg, amikor a rendkívül agresszív Federer elvette Nadal adogatását (5:3), aztán 48 perc elteltével kiszerválta a szettet, melyben 18 nyerő ütést mutatott be.

A második felvonásban a 35 éves svájci könnyedén hozta az adogatásait, míg 30 éves riválisa sokat küzdött a szerváival, de a bréklabdáknál rendre a helyén volt a szíve. A fordulat 4:4-nél következett be, amikor Federer egy remek fogadással ismét lépéselőnybe került, majd néhány hihetetlen ütést követően már pályafutása 91. tornagyőzelmét ünnepelhette.

Az idei mérlegét 19-1-re javító Federer 2005 és 2006 után harmadszor diadalmaskodott Miamiban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?