Csak megdorgálták a Juventust a Sepsi OSK elleni magyarellenes hangulatért

Megúszta egy egyszerű figyelmeztetéssel a Bukaresti Juventus azt, hogy a Sepsi OSK elleni Liga 2-es rangadón szurkolói magyarellenes hangulatot teremtettek.

A történteket ugyan jelezte a 3-1-es hazai győzelemmel végződött mérkőzés megfigyelője, ám a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága a legenyhébb bűntetést szabta ki a fővárosi klubra.

Mint írtuk, a találkozó második félidejében, a 70. perc környékén a vendégek kispadjának irányába pirotechnikai eszközt dobtak a bukaresti drukkerek, akik „România, România!” skandálással nyomatékosították az üzenetet. Ennél is súlyosabb, ami a vendégszurkolóknak fenntartott szektor közelében történt. „Két petárda robbant. Egyet a pályára, egyet hozzánk dobtak, a meccset mégsem fújták le. És ami megdöbbentő, hogy 10 év körüli kisgyerekeket bíztattak arra, hogy ordítsák: kifelé a magyarokkal...” – írta portálunknak csapatát a bukaresti kiszállásra elkísérő sepsiszentgyörgyi drukker.

A Prosport úgy tudja, hogy a Juventus-Sepsi mérkőzés megfigyelője, a călărași Dorinel Dincă nem tesz említést jelentésében a 70. percben történt incidensről, ezért úszhatta meg az fővárosi csapat egy egyszerű dorgálással. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?