Román jégkorong-bajnokság: Brassó egyenlített, Galac meglépett

Szombaton rendezték a román jégkorong-bajnokság kis- és nagydöntőjének második mérkőzéseit: a Brassói Corona ezúttal győztesen hagyta el a pályát, kiegyenlítve a Csíkszeredai Sportklub elleni párharcot; a Galaci Dunărea Gyergyószentmiklóson zárhatja le a bronzcsatát.

A brassói csapatnak nem fért bele újabb vereség a pénteki kudarc után, a Sportklub nagy lendülettel érkezett volna a jövő heti csíkszeredai mérkőzésekre, ha ismét nyerni tud idegenben.

A meglepetés most elmaradt, szombat este a házigazdák elképzelése szerint alakult a meccs. Az első és az utolsó harmad kiegyenlített volt, a középső játékrész viszont kevésbé. Kihasználva Papp Szabolcs 5+20 perces kiállítását a Corona két emberelőnyös góllal alapozta meg a győzelmet. Az 51. percben Nathan Campbell 4–2-re módosított az állást, de a végjátékban a vendégek hiába rohamoztak plusz mezőnyjátékossal, Tomas Klempa beállította a végeredményt egy üres kapus találattal.

A következő mérkőzést kedden (március 21-én) 18.30-tól rendezik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán, ahol szerdán is megmérkőznek a felek.

A Gyergyószentmiklósi Progym második próbálkozásra sem járt sikerrel Galacon, a pénteki 7–5-ös kudarcot újabb sokgólos mérkőzés, illetve nagy fölényű hazai siker követte. A tavalyi és tavalyelőtti kiírás győztese kereken tíz alkalommal vette be a székelyföldi rivális kapuját, a Progym cserében csak négyszer volt eredményes.

A kisdöntő az egyik fél harmadik győzelméig tart, ami azt jelenti, hogy már a következő mérkőzésen véget érhet ez a párharc.

Román jégkorong-bajnokság – döntő, 2. mérkőzés
(Brassói jégcsarnok, 1600 néző)

Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
gólok: Nagy István (6.), Garrett Clarke (31., emberelőnyből), Ian McDonald (33., emberelőnyből), Tomas Klempa (39., 60. – üres kapuba), illetve Bíró Tamás (8.), Nathan Campbell (51.)
kapura lövések: 35–24
kiállítások: 10, ill. 43 perc (ebből Moldován Ervin 10 perces fegyelmi, és Papp Szabolcs 5+20 perces kiállítás)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1.

Kisdöntő, 2. mérkőzés, Galac (1000 néző)

CSM Dunărea Galați–Gyergyószentmiklósi Progym 10:4 (4:1, 3:2, 3:1)
gólok: Szőcs Szabolcs (5., emberelőnyből), Adrian Irimia (15.), Philipp Bushbacher (16., 37., az elsőt emberelőnyből), Mihály Ede (16.), Robert Krajci (27., 33., utóbbit emberhátrányból), Alexandru Munteanu (46.), Vitalij Donika (52., emberhátrányból), Cătălin Berdilă (58., emberelőnyből), illetve Vitalij Kiricsenko (11., 48., az elsőt emberhátrányból), Pavel Boriszenko (25.), Barabás Sándor (30.).
kapura lövések: 34–25
kiállítások: 10, ill. 24 perc (ebből Szőcs Attila 10 perces fegyelmi)

​Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Galac javára

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?