Gyermekek provokálták Bukarestben a Sepsi OSK szurkolóit

Nem telt el incidensek nélkül a Juventus Bukarest–Sepsi OSK futballmérkőzés a Liga 2 szombati játéknapján. A Sepsi OSK kispadjának közelében petárda robbant, a Székely Légió szurkolótábornak pedig gyermekek kiabálták a jól ismert magyarellenes rigmust.

A 3–1-es hazai sikerrel végződő rangadóról röviden már hírt adtunk, időközben viszont egy olvasónk jelezte, hogy a mérkőzésen több incidens is történt. A találkozó második félidejében, a 70. perc környékén a vendégek kispadjának irányába pirotechnikai eszközt dobtak a bukaresti drukkerek, akik „România, România!” skandálással nyomatékosították az üzenetet.

Ennél azonban súlyosabb, ami a vendégszurkolóknak fenntartott szektor közelében történt. „Két petárda robbant. Egyet a pályára, egyet hozzánk dobtak, a meccset mégsem fújták le. És ami megdöbbentő, hogy 10 év körüli kisgyerekeket bíztattak arra, hogy ordítsák: kifelé a magyarokkal...” – írta portálunknak csapatát a bukaresti kiszállásra elkísérő sepsiszentgyörgyi drukker.

A kellemetlenségekről a liga2.prosport.ro is beszámolt: „A Juventus klub gyerekcsapatának játékosai, akik a kapu mögött foglaltak helyet, a második félidőben – mindenki megdöbbenésére – azt kezdték skandálni, hogy Kifele, kifele a magyarokkal az országból! A sepsiszentgyörgyi rajongókat ez nem hozta különösebben lázba, mi több, ironikus tapssal válaszoltak a Juventus-ifik provokálására” – olvasható Octavian Vasilescu meccsbeszámolójában.

A helyszíni tudósítás szerint a Sepsi OSK drukkerei példamutatóan viselkedtek: „Elismerés illeti a Sepsi galeriéjet, amely a teljes mérkőzést végigénekelte, függetlenül az eredménytől. Még ha a skandálások nagy része magyarul is hangzott el, és csak ők értik, mit mondanak, a hangulat méltó volt egy élvonalbeli mérkőzéshez.”

Diószegi László, a Sepsi OSK főtámogatója Facebook-bejegyzéssel köszönte meg a támogatást:

Kapcsolódók

Kimaradt?