Jégkorong: meglepetés a román bajnoki döntő első mérkőzésén

Meglepetésre a Csíkszeredai Sportklub elvette a Brassói Corona pályaelőnyét a román jégkorongliga döntőjében. A pénteki első mérkőzésen a Leo Gudas és Hozó Levente által felkészített kék-fehérek két góllal nyertek.

A brassói csapat többet pihenhetett a finálé első felvonására, Mihály Árpádék ugyanis három mérkőzés alatt, söpréssel intézték el a címvédő Galaci Dunăreát az elődöntőben. A Sportklub ezzel szemben ötször kellett megmérkőzzön a Gyergyószentmiklósi Progymmal.

A döntőt mégis a csíkszeredai együttes kezdte jobban, bár a hazaiak többet lőtték ellenfelük kapuját, a Sportklub játszott hatékonyabban. Onodi Ottón 35 lövésből mindössze egy jutott túl, Tomas Klempa próbálkozása az első harmadban.

A vendégek mindhárom játékrészben bevittek egy gólt, az elsőben Radim Valchar, a másodikban Farkas Tamás, a végén pedig Tomas Kana volt eredményes – utóbbi az üres kapuba talált be. A kék-fehérek az utolsó harmadban egy büntetőlövést is elhibáztak, Molnár Zsombor nem tudta átverni Tőke Zoltánt.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc második találkozóját szombaton rendezik, szintén Brassóban (18.30-as kezdési időponntal). A kisdöntőben Galac szerzett vezetést, a Duna-parti csapat 7–5-re verte a Progymot.

Román jégkorong-bajnokság, döntő 1. mérkőzés
Brassó (1600 néző)

Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 1–3 (1–1, 0–1, 0–1)
gólok: Tomas Klempa (14.), ill. Radim Valchar (12.), Farkas Tamás (37.), Tomas Kana (60.)
kapura lövések aránya: 35–25
kiállítások: 6, ill. 8 perc

A harmadik helyért
​CSM Dunărea Galați–Gyergyószentmiklósi Progym 7–5 (4–1, 3–3, 0–1)
gólok: Ondrej Rusnak (1., 26.), Robert Krajci (3., 5.) Szőcs Szabolcs (10.), Philipp Buschbacher (30.), Mihály Ede (36.), illetve Csergő Hunor (5.), Basilidesz Tibor (25.), Pavel Boriszenko (29., 43.), Vitalij Kiricsenko (33.)
kapura lövések: 25–21
kiállítások: 2, ill. 8 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?