Döntőt játszhat a Csíkszeredai Sportklub

Nehezen, de beverekedte magát a román jégkorong-bajnokság pénteken kezdődő nagydöntőjébe a Csíkszeredai Sportklub. Az elődöntő utolsó mérkőzésén a kék-fehérek 3–1-re győzték le kedden este a Gyergyószentmiklósi Progym csapatát, amely így a bronzcsatára készülhet.

A székelyföldi együttesek közti párharc izgalmasan alakult, a pályaelőnnyel induló Sportklub elhúzott 2–0-ra összesítésben, a hétvégén azonban a Progym két hazai sikerrel kiegyenlítette az állást. A másik ágon gyorsan eldőlt a döntőbe jutás, mivel a Brassói Corona egymás után háromszor verte a címvédő Galaci Dunăreát.


A csíki-gyergyói elődöntő iránt érdeklődést jól jelzi, hogy a Vákár Lajos Műjégpálya teljesen megtelt az ötödik találkozóra. Hozó Levente, a Sportklub másodedzője hétfőn úgy fogalmazott, az a csapat fog döntőbe kerülni, amelyik fegyelmezettebben tud játszani az utolsó mérkőzésen. A csíkszeredai hokisok valamivel több kisbüntetést kaptak, ennek ellenére sikerült végig irányítaniuk a meccset.

A hazaiak kapusa, Onodi Ottó majdhogynem hibátlan teljesítményt nyújtott, a Sportklub gólvédője csak Georgi Jaskevics lövésénél kapitulált az 59. percben. Ekkor már késő volt a vendégek számára a felzárkózáshoz, korábban Leo Gudas játékosai háromszor jutottak túl Szakács Szabolcson.

A gyengén záró Progym-védelmet Péter Róbert már a második percben meglepte, majd a középső harmadban további két hazai gól született, Bíró Tamás és Radim Valchar révén.

A kapura lövések arányából is egyértelműen kiolvasható a kék-fehérek dominanciája, a pointstreak.com összesítése alapján a Sportklub összesen 31, míg a Progym mindössze 17 lövéssel próbálkozott.

A mérkőzés megható pillanatokkal zárult, a két szurkolótábor közösen énekelte el a székely himnuszt.

Román jégkorong-bajnokság, elődöntő
Ötödik mérkőzés, Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya

Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
gólok: Péter Róbert (2.), Bíró Tamás (22.), Radim Valchar (40.), illetve Georgi Jaskevics (59.)
kapura lövések aránya: 31–17
kiállítások: 10, illetve 6 perc
Döntőbe jutott a Sportklub 3–2-es összesített eredménnyel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?