BL: a PSG nem hagyja annyiban a barcelonai kudarcot

Nasser Al-Khelaifi sajtóhírek szerint panaszlevelet küldött az Európai Labdarúgó Szövetségnek, ebben a múlt heti BL-visszavágó játékvezetőinek ténykedését ítéli el a Paris Saint-Germain elnöke.

A párizsi labdarúgóklub katari vezére – elismert focibírókkal egyeztetetve – tíz olyan vitatható pillanatot gyűjtött össze a 6–1-es katalán sikerrel végződő mérkőzésről, amely a Barcelonának kedvezett.

A Paris Saint-Germain többek között jogtalannak tartja mindkét büntetőt, ráadásul a francia klub szerint a házigazdáktól Javier Mascheránót és Luis Suárezt is ki kellett volna állítania Deniz Aytekinnek.



Az argentin hátvéd a második félidőben 3–1-es állásnál Di Maríával szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül (utolsó emberként), de a német bíró nem ítélt tizenegyest. A színészkedésért korábban sárga lapot kapó uruguayi csatár a hosszabbításban esett el könnyedén a PSG kapuja előtt, de a büntető helyett a PSG szerint ki kellett volna állítani Suárezt.

Az FC Barcelona az első mérkőzésen elszenvedett 4–0-s kudarc után jutott tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A katalán csapat fordítása statisztikailag példátlan a BL-történetében, másfelől a párizsi székhelyű AFP hírügynökség egy összeállításban a francia labdarúgás legnagyobb csalódásai közé sorolta a Paris Saint-Germain kiejtését.

​A spanyol sajtóban időközben felmerült, hogy Deniz Aytekin várhatóan nem vezet több mérkőzést a Bajnokok Ligája idei szezonjában. A Change.org oldalon egy spanyol futballrajongó petíciót kezdeményezett a barcelonai meccs újrajátszásért, ezt több mint 250 ezren írták eddig alá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?