Jégkorong: a hargitai derbi utolsó felvonása következik

Kedden este 18.30 órától az ötödik mérkőzést rendezik a román jégkorong-bajnokság elődöntőjében a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyószentmiklósi Progym között.

Az elődöntőben úgy tűnt, a Sportklub lép tovább. Az első meccsen a második, míg a második találkozón a harmadik harmadot nyomták meg a csíkiak és szedték darabjaira a Progymot – bár az utóbbi meccs első két harmadában Ruczuj tartotta a reményt a kék-fehérekben.

Így jött el a kritikus gyergyószentmiklósi hétvége, ahol bár a házigazdákon volt a nagyobb teher, mégis sikerült egyenlíteniük. Előbb hosszabbításban, majd rendes játékidőben győztek, kiegyenlítve a párharc állását.

A csíki csapat háza táján a gondok némiképp sokasodtak az egyenlítésen túl. Már a hétvégi páros meccsen nem tudott jégre lépni Papp Szabolcs, majd az első meccsen Molnár Zoltán szenvedett sérülést – egy akció során négyszer lőtték lábon, kétszer ugyanazon a helyen. A találkozón Bíró Tamás egy régebbi sérülése újult ki, míg a második meccsen Antal Zsombort lökték rá a kapura, illetve Salló Alpárt kellett hosszabb ideig ápolni.

Utóbbi már a meccs során visszaállt, míg Bíró T. és Antal Zs. szeretne játszani az ötödik meccsen, amely kritikus lesz. A tét óriási, hiszen aki nyer, az bejut a pénteken rajtoló Brassói Corona elleni fináléba.

Az ötödik meccs kulcsát Hozó Levente másodedző fejtette meg két szóban: „fegyelmezett játék. Ez kell minden szempontból, ha győzni szeretnénk. Az fogja a meccset megnyerni, aki fegyelmezettebben tud játszani”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?