Nagy hajrával maradt életben a Progym

Az ötödik mérkőzés fogja eldönteni, hogy melyik székelföldi csapat lesz a Brassói Corona ellenfele a román jégkorong-bajnokság 2016/17-es idényének döntőjében.

Vasárnap a Gyergyószentmiklósi Progym újból legyőzte hazai pályán a Csíkszeredai Sportklubot, amely kétmeccses előnnyel vágott neki a gyergyói vendégszereplésnek. A párharc most összesítésben 2–2-re áll, a mindent eldöntő mérkőzést kedden rendezik a kék-fehérek pályáján.

​A csapatok vasárnap negyedik alkalommal csaptak össze néhány nap leforgása alatt, és kétharmadnyi játék után úgy tűnt, a csíkiak lezárhatják a párharcot.

Alekszej Alekszeev a középső játékrészben 5+20 perces, végleges kiállítással járó büntetést kapott. A gyergyóiak orosz légiósának hibáját a Sportklub két emberelőnyös góllal büntette, igaz a harmad Pavel Boriszenko találatával ért véget, így a Sportklub előnyéből csak egy gól maradt (2–3).

Az utolsó húsz percben további hét gól született, az adok-kapokból végül hazaiak jöttek ki jobban. A legvégén a Sportklub lehozott kapussal próbált kiegyenlíteni, de a taktikai lépés visszafele sült el: Vitalij Kiricsenko beállította a 7–5-ös végeredményt.

Román jégkorongliga, elődöntő (negyedik mérkőzés)

  • Gyergyószentmiklósi Progym–Csíkszeredai Sportklub 7:5 (1:0, 1:3, 5:2)
  • gólok: Vitalij Kiricsenko (7., 59.), Pavel Boriszenko (40., 56.), Basilidesz Tibor (43.), Daradics Csaba (45.), Georgi Jaskevics (52.), illetve Péter Róbert (29.), Antal Zsombor (30.), Molnár Zsombor (32.), Ilja Szolarjov (45.), Radim Valchar (55.)
  • ​A párharc állása: 2–2

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?