Történelmi teljesítmény; hihetetlen rémálom – reakciók a Barca–PSG után

Az FC Barelona játékosai euforikus hangulatban értékelték csapatuk továbbjutását a Bajnokok Ligájában. Nasser Al-Khelaifi, a Paris Saint-Germain elnöke rémálomnak nevezte az ötgólos vereséget.

„Jó reggelt Barca-rajongók! Nem, nem álom volt – tényleg megtörtént!” – ezzel az üzenettel indította a napot a Twitteren a barcelonai labdarúgóklub, amely szerdán este annak ellenére jutott be az UEFA Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, hogy a párizsi mérkőzést 4–0-ra elbukta.

A katalánok rendezték a sorokat, és egy hihetetlen végjátékkal sporttörténelmet írtak. Kevéssel a rendes játékidő vége előtt 3–1-re vezetett Luis Enrique alakulata, de a továbbjutáshoz újabb három gól kellett. Végül Neymar duplájával és Sergi Roberto utolsó perces találatával összejött a sorozat történetében páratlan visszavágó.

„Mindent feltettünk egy lapra, és bejött. A futballban nagyon ritkán látni ilyen meccsbefejezést, ez a mi nagy pillanatunk volt. Győzelmünk kulcsa a hatékonyságban rejlett. A hatodik gólt annak a szurkolónak a reményével szereztük, aki a világ másik végén szorított nekünk” – nyilatkozta a lefújás után Luis Enrique, aki háromvédős, ultraofenzív taktikával készült a visszavágóra.

Ivan Rakitic, az FC Barcelona horvát középpályása szerint őrült, egyben hihetetlen volt a meccs. Sergi Roberto, a mindent eldöntő gól szerzője szerint a szurkolók buzdítása 10 extra játékossal ért fel, míg Neymar pályafutása legjobb meccsének nevezte a barcelonai összecsapást.

„Ez egy történelmi teljesítmény, amelyre örökké emlékezni fognak” – mondta Josep Maria Bartomeu, a katalán óriásklub elnöke.

Nasser Al-Khelaifi, a Paris Saint-Germain első embere úgy fogalmazott, egy rémálmot kellett átélniük, a katari üzletember szerint nagyon nehéz megemészteni, hogy hét perc alatt három gólt kaptak a végén.

A nagy presztízsű L'Équipe sportlap címlapján a következő szó szerepelt: „INQUALIFIABLE” (azaz minősíthetetlen, kimondhatatlan). ​A taktikai csatát elveszítő Unai Emery játékosait, de a mérkőzés játékvezetőjét is kritizálta: „Nagyon mélyen védekeztünk, több gólszerzési lehetőségük volt. Az első két gólnál egyéni hibákat vétettünk. A második félidőben nyugodtabban játszottunk, jobban is helyezkedtünk. Megvolt a lehetőségünk a 3–2-re… A játékvezetők döntései ellenünk voltak, mindent elveszítettünk a legvégén. Ez egy negatív tapasztalatom számomra és a klub számára. Tanulnunk kell belőle” – mondta a spanyol edző.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?