Jégkorong: újabb csíki és brassói siker

Ismét a hazai jégen szereplő csapatok nyertek a román jégkorongliga elődöntőjében, a Csíkszeredai Sportklubhoz hasonlóan a Brassói Corona is 2–0-ra vezet összesítésben.

A bajnokság két székelyföldi együttese újabb sportszerű, jó iramú mérkőzést játszott a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. A viszonylag kevés kiállítást hozó mérkőzésen a gyergyóiak szerezték az első gólt, a második harmad elején Mikhail Konjajev volt eredményes emberhátrányból.

A Progym minimális előnnyel kezdte az utolsó húsz percet, amely a kék-fehérekről szólt. Radim Valchar már a 41. percben egyenlített, majd Dustin Wood lőtt nagy gólt emberelőnyből. Biró Tamás később 3–1-re módosította az állást, a végeredményt pedig Valchar állította be az utolsó percben.

Szombaton akár a továbbjutás is eldőlhet, a következő mérkőzést Gyergyószentmiklóson rendezik. Ha a Progym nyerni tud, vasárnap is összecsapnak a csapatok a gyergyói jégpályán.

A Brassói Corona–Galaci Dunărea párharc második felvonásán is sok dolguk akadt a játékvezetőknek. A kisbüntetések mellett a hazaiaktól Balázs Zsombor, míg a vendégektől Juraj Durkech kapott végleges fegyelmi büntetést.

Az alapszakaszgyőztes brassóiak bár korán hátrányba kerültek, magabiztosan győztek. A Corona játékosai testvériesen megosztoztak a találatokon, a hat gólt hat különböző hokis ütötte.

Legközelebb a galaci klub szerepelhet hazai pályán, a harmadik mérkőzést március 11-ére írta ki a Román Jégkorong Szövetség.

Román jégkorong-bajnokság, elődöntő
Második mérkőzések

  • Csíkszeredai Sportklub–Gyergyószentmiklósi Progym 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
    gólszerzők: Radim Valchar (41., 60.), Dustin Wood (48., emberelőnyből), Biró Tamás (50.), illetve Mikhail Konjajev (21., emberhátrányból)
    Összesítésben 2–0-ra vezet a Sportklub
     
  • Brassói Corona–CSM Dunărea Galați 6:1 (2:1, 1:0, 3:0)
    gólszerzők: Molnár Zsolt (4.), Richard Filip (19., emberelőnyből), Gyenisz Zabludovszkij (37., emberelőnyből), Roberto Gliga (46.), Tomas Klempa (46.), Ian McDonald (53., emberelőnyből), illetve Philip Buschbacher (3.)
    Összesítésben 2–0-ra vezet a Corona

    A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?