BL: Luis Enrique nem mondott le a negyeddöntőről

A párizsi kudarc után az FC Barcelonának kevés esélye van bennmaradni a Bajnokok Ligájában. Luis Enqriue azonban bizakodó, a katalánok edzője szerint képesek többgólos sikert aratni a Camp Nouban.

Mint emlékezetes, két hete a Paris Saint-Germain kifejezetten meggyőző játékkal rukkolt elő a franciaországi odavágón. Cavaniék lefocizták hazai pályán a Barcát, amelynek középpályája teljesen felmondta a szolgálatot. Ismerve a katalán csapat támadójátékát, a párharc mégsem tekinthető lefutottnak, kérdés, hogy a gránátvörös-kékek védelme ezúttal miként fog muzsikálni. Szerdán este egy esetleges PSG-gól nagyon bekavarna a házigazdáknak, bár Luis Enrique számításai szerint egy kapott gól még belefér.

​„Ha egy csapat négy gólt szerez ellenünk, akkor mi is tudunk nekik hatot rúgni. Az első forduló eredménye teljesen egyértelmű, de ez egy kétfelvonásos csata, és most csak a félidőnél járunk. Kilencvenöt perc alatt rengeteg minden történhet, reméljük, a végén mi örülhetünk” – nyilatkozta Luis Enrique, aki múlt héten jelentette be, hogy a jelenlegi szezon végén elhagyja a Barcelonát.

Unai Emery, a PSG mestere úgy véli, csapatának ragaszkodnia kell saját játékstílusához: „Ugyannyira bízom a csapatomban, mint az első mérkőzés előtt, de továbbra is tisztelem a Barcelonát. Nem szabad az eredménnyel foglalkozni, ugyanazt kell játszani, mint legutóbb. Mindenre fel kell legyünk készülve: védekezés, támadás, összjáték, meg kell állni a helyünket, amikor dominálnak, ugyanakkor nyomás alá kell helyezni az ellenfelet.”

Az FC Barcelona számára jól sikerült a hétvégi főpróba, a katalán csapat 5–0-ra győzte le az otthonába látogató Celta Vigót. A PSG Cavani késői büntetőjével verte ugyancsak hazai környezetben a Nancy-t.

A szerdai játéknap másik mérkőzését Dortmundban rendezik. A BvB Lisszabonban minimális különbségű vereséget szenvedett a Benficától, de már az első mérkőzésen Tomas Tuchel fiai uralták a játékot. Aubameyang büntetőt hagyott ki, a németek egy kis szerencsével simán megnyerhették volna a mérkőzést.

A portugálok 1–0-s előnye törékenynek tűnik, a Dortmund ha megismétli hétvégi teljesítményét (a Bundesligában 6–2-re győztek a Leverkusen ellen), akkor nem lesz gond a továbbjutással. A Dortmund edzője nem számíthat Marco Reusra, a sérülékeny labdarúgó áprilisig kidőlt a sorból.

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Szerdai visszavágók

21:45 FC Barcelona–Paris Saint-Germain (M4Sport, Dolce Sport 1)
Az első mérkőzésen 4–1-re nyert a Paris Saint-Germain

21:45 Borussia Dortmund–SL Benfica (Dolce Sport 2)
Az első mérkőzésen 1–0-ra nyert a Benfica

Hétvégi eredmények

  • FC Barcelona–Celta Vigo 5–0 (Messi 24., 64., Neymar 50., Rakitic 57., Umtiti 61.)
  • Paris Saint-Germain–Nancy 1–0 (Cavani 80., büntetőből)
  • Borussia Dortmund–Bayer Leverkusen 6–2 (Dembélé 6., Aubameyang 26., 69., Pulisic 77., Schürrle 85., Guerreriro 90+2., ill. Volland 48., Wendell 74.)
  • Feirense–Benfica 0–1 (Pizzi 42.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?