BL: továbbment a Real és a Bayern

A félidőben még a Real Madrid és a Bayern München is hátrányban állt a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, de végül mindkét csapat simán, kettős győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe.

Az uefa.com Sergio Ramost jelölte meg a Napoli–Real visszavágó legjobb játékosának. Az olasz csapat Dries Mertens góljával még 1–0-ra vezetett a szünetben, de a második félidő elején érkezetett Ramos és hamarjában eldöntötte a továbbjutást. A madridiak középső védője két fejesgóllal mentette meg csapatát. A Real végül 6–2-re nyert összesítésben, miután a hosszabbításban Álvaro Morata is betalált.


Hasonló forgatókönyv szerint zajlott az Arsenal és a Bayern München londoni mérkőzése. A hazaiak Theo Walcott lövésével előnybe kerültek a 20. percben, a második játékrészben viszont kizárólag a vendégek szereztek gólokat, méghozzá ötöt. A meccs fordulópontját Laurent Koscielny kiállítása jelentette, a francia védő Robert Lewandowskival ütközött a tizenhatoson belül. A Bayern kiegyenlített, majd kivégezte az emberhátrányban játszó „ágyúsokat”: Robben, Douglas Costa és Vidal volt eredményes, a chilei középpályás kétszer is.


UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, keddi visszavágók

SSC Napoli–Real Madrid 1–3 (1–0)
gól: Mertens (24.), illetve Ramos (52.), Mertens (57., öngól), Morata (90+1.)
Továbbjutott a Real Madrid 6–2-es összesítéssel

Arsenal–Bayern München 1–5 (1–0)
gól: Walcott (20.), illetve Lewandowski (55., büntetőből), Robben (68.), Douglas Costa (78.), Vidal (80., 85.)
piros lap: Koscielny (53.)
Továbbjutott a Bayern München 10–2-es összesítéssel

Kapcsolódók

Kimaradt?