BL: „Nápolyban sosem könnyű” – Zidane

A SSC Napolinak tökéletes játékra, az Arsenalnak pedig csodára lesz szüksége a továbbjutáshoz az UEFA Bajnokok Ligája keddi mérkőzésein. A Real Madrid két-, míg a Bayern München négygólos előnnyel várja a saját visszavágóját. 

Zinedine Zidane jól tudja, mit jelent a San Paolo Stadionban futballozni, a francia mester játékosként többször is megtapasztalhatta a fanatikus nápolyi drukkerek által teremtett hangulatot. Zidane most edzőként tér vissza a dél-olaszországi városba, a Real a madridi mérkőzésen 3–1-es sikerrel alapozta meg a továbbjutást.

„A BL-mérkőzések minden esetben kemények. Az ellenfelünk ritkán szokott kikapni, különösen hazai pályán. Játékosként megtapasztaltam az itteni légkört, Nápolyban sosem volt könnyű játszani. Erős kezdésre számítok a hazaiaktól, gólra van szükségük. Nem hinném, hogy kimerítette őket a szombati, Roma elleni siker – egy ilyen fontos idegenbeli győzelem után nem fáradsz ki, épp ellenkezőleg, erőre kapsz. Tudom, hogy helyenként szenvedni fogunk, de teljesen felkészültünk a visszavágóra” – nyilatkozta Zidane.

A Napoli küldetése nem lehetetlen, de nem is egyszerű, az azúrkékeknek a 2–0 lenne az ideális eredmény. Ez a forgatókönyv viszont azért tűnik valószínűtlennek, mert a Real a BL mostani kiírásában átlagosan 2,71 gólt szerzett meccsenként.

Maurizio Sarri, az olasz klub edzője igyekezett plusz nyomás alá helyezni az ellenfelet. „Ők a világbajnokok, a leggazdagabb, legjobb klubnak csak a továbbjutás jöhet szóba. Ugyanakkor a mi szurkolóink is világbajnokok, ezt egész Európa látni fogja. Nem hiszem, hogy a szurkolóink megijesztenék a Real játékosait, az egyedüli dolog, ami megfélemlíthet egy embert, ha rendkívüli elkötelezettséget lát a másik szemében. Remélem, a drukkerek ezt átadják a játékosainkak” – mondta Sarri.

A nap másik mérkőzésén lefutottnak tűnik a párharc, miután az Arsenal katasztrofális második félidőt élt át Münchenben. A Bayern 5–1-re nyerte meg az első mérkőzést, így az Emirates Stadionban a hazaiaknak óriási teljesítményt kell nyújtaniuk a továbbjutáshoz. Igaz, Arsene Wenger az odavágó után mindent feltehet egy lapra, a francia menedzser azt sugallta nyilatkozatában, hogy nincs veszíteni valójuk.

„Az egyedüli előny a mi helyzetünkben, hogy nincs választásunk. Menni kell előre, meg kell próbálni minél több gólt rúgni. Négyszer játszottunk a Bayern ellen, amely mindig a legjobb, vagy a második legjobb csapat Európában, ellenük nagyon nehéz. Nem számít, mi lesz a végkifejlet, a becsületünk forog kockán, mindent bele kell adnunk ebben a 90 percben” – jelentette ki Wenger.

Carlo Ancelotti visszafogott nyilatkozatot adott, az olasz tréner bízik labdarúgói professzionalizmusában, reméli, a játékosok összpontosításával ezúttal sem lesz probléma. A Bayernnél nem játszhat az eltiltását töltő Philipp Lahm, illetve a sérült Jerome Boateng, Maneul Neuer pályára lépése pedig kérdéses. Az Arsenalnál Mesut Özil és Santi Cazorla a két legnagyobb hiányzó.

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Keddi visszavágók 

21: 45 SSC Napoli–Real Madrid (Pro Tv, M4 Sport, Dolce Sport 1)
Az első mérkőzésen a Real 3–1-re nyert

21:45 Arsenal–Bayern München (Dolce Sport 2)
Az első mérkőzésen a Bayern 5–1-re nyert

Hétvégi eredmények
AS Roma–SSC Napoli 1–2 (Strootman 89., illetve Mertens 26., 50.)
Eibar–Real Madrid 1–4 (Rubén Pena 72., illetve Benzema 14., 25., James Rodríguez 29., Asensio 60.)
Liverpool–Arsenal 3–1 (Firmino 9., Mané 40., Wijnaldum 90+1., illetve Welbeck 57.)
​FC Köln–Bayern München 0–3 (Javi Martínez 25., Bernat 48., Ribéry 90.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?