MOL Liga: szépített a Debrecen, növelte előnyét a DVTK

A Debrecen kedden 3:1-re szépített a MAC Budapest elleni párharcban a jégkorong MOL Liga elődöntőjében, míg a címvédő DVTK Jegesmedvék 3:1-re növelte előnyét az Újpest ellen.

A feszült hangulatban kezdődő újpesti találkozón a lila-fehérektől a szlovén Andrej Hebar már nyolc másodperc után a földön maradt egy kemény ütközés után. Ez azonban nem zavarta meg a házigazdát, amely hat perc alatt kétgólos előnyt harcolt ki. A miskolciak még az első húsz percben szépítettek.

​„A medve nem játék” – állt a vendégszurkolók előtti molinón, és az alapszakaszgyőztes DVTK játékosai is ebben a harcos szellemben léptek jégre a folytatásban. Nagy nyomás alatt tartották az újpesti kaput, és a második harmadban 33 másodperc alatt megfordították az állást a nagy iramú találkozón.

A zárófelvonásban a DVTK kétgólosra növelte előnyét, és bár a hajrában mindkét kapu többször forgott veszélyben, találatot csak a vendégek szereztek.

A debreceni összecsapás első húsz perce nem hozott gólt. A második harmadban a házigazdák szereztek vezetést, de a fővárosiak fordítottak. A hajdúságiak azonban a záró játékrészben három találattal végleg a maguk javára fordították az eredményt, így 3–1-re szépítettek a párharcban.

MOL Liga, elődöntő, negyedik mérkőzések

  • Debreceni HK–MAC Budapest 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)
  • A párharc állása: 3–1 a MAC javára.

 

  • UTE–DVTK Jegesmedvék 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
  • A párharc állása: 3–1 a DVTK javára.

    (A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak)

Kapcsolódók

Kimaradt?