Liga 2: előzött az Aradi UTA

Hétfőn rendezték meg az utolsó mérkőzést a másodosztályú román labdarúgóliga 23. fordulójából – ezen az Aradi UTA négygólos sikert aratott a Resicabányai Metalul fölött.

Győzelmével Laurențiu Roșu csapata visszaelőzte a Szatmárnémeti Olimpiát és a Sepsi OSK-t. Az UTA pillanatnyilag feljutó helyen áll, de az aradiak egy mérkőzéssel többet játszottak az „üldözőknél”.

A 4–0-ra zárult hétfői meccs után Lauențiu Roșu kiemelte, hogy komolyabb ellenállásra számított a resicaiak részéről: „Tudtuk, hogy jól szervezett csapattal van dolgunk, de szerencsére két gyors gólt szereztünk. Ez után megnyíltak a területek a védelmükben, a második félidei góljaink mellett több helyzetet sikerült kialakítani. A fiúk valóban jól játszottak, mindenki betartotta a rá bízott feladatot, fontos meccset sikerült megnyernünk” – fejtette ki a korábbi 38-szoros válogatott támadó.

A bajnokságot a Juventus București vezeti 48 ponttal, második az Aradi UTA (42), az osztályozót jelentő harmadik helyet a Sepsi OSK (41) foglalja el, szorosan utána következik a Szatmárnémeti Olimpia (40) és a Brassói FC (39). A CS Mioveni 38 ponttal hatodik a tabellán

Kapcsolódók

Kimaradt?