Női hoki: Izland elverte Románia csapatát

Ötgólos vereséggel kezdte meg szereplését az izlandi, divízió II. B-csoportos világbajnokságon Románia női jégkorong-válogatottja.

A George Pogăcean által felkészített csapat hétfőn este az Akureyri Jégcsarnokban 7–2 arányban maradt alul a házigazdákkal szemben. 

Az izlandiak három első harmadbeli góllal alapozták meg a sikert, a jóval kiegyenlítettebb második játékrészben is csak az északiak találtak be, egy alkalommal, így az utolsó húsz perc előtt 4:0 állt az eredményjelzőn.

​A román szövetség beszámolója szerint a harmadik harmadban Alina Oprea és Magdolna Popescu talált be a román válogatottból, ugyanakkor a mérkőzés legjobbjának Biró Bernadettet választották meg.

A nap másik mérkőzésein Új-Zéland 5–3-ra győzött Törökország ellen, Mexikó pedig 3–1-re verte Spanyolországot. Az izlandi esemény a jégkorong-világbajnokság ötödik értékcsoportjának felel meg.

Frissítés: a román válogatott újabb vereséget könyvelt el Izlandon, a második fordulóban a törökök két góllal győztek. Végeredmény: Törökország–Románia 4:6 (2:3, 1:2: 1:1), a román csapat gólszerzői: Balló Noémi (5. perc), Ana Voicu (13., 21.) és Magdolna Popescu (60.). A következő ellenfél Spanyolország lesz csütörtökön (március 2-án) kelet-európai idő szerint 15 órától.

Kimaradt?