Tizenöt székelyt hívtak be a román hokiválogatottba

A lengyelországi Tychyben rendezik meg február 7-9. között az újabb jégkorong Euro Ice Hockey Challenge (EIHC) tornát, amelyre a romániai válogatott is meghívást kapott. A húsz fős keretbe kilenc csíkszeredai és nyolc brassói játékos is bekerült.hochei 99028800

Előzetesen úgy volt, hogy a február 7-9. között a lengyelországi Tychyben megrendezésre kerülő Euro Ice Hockey Challenge (EIHC) tornára a romániai jégkorong válogatott az U23-as keretével megy. Végül a román szövetség elöljárói meggondolták magukat és a felnőtt válogatottat küldik a nemzetközi tornára.

A romániai válogatott kerete: kapusok: Catrinoi Adrian (Steaua), Ruczuj Gellért (HSC Csíkszereda); hátvédek: Lusneac Nicusor (Steaua), Nagy Csaba, Piszarenko Evgenij (Brassói Corona), Péter Levente, Nagy István, Flinta Botond (mind HSC); csatárok: Molnár Zsolt, Molnár Zsombor, Bíró Tamás, Tranca Daniel, Becze Tihamér (mind HSC), Virág Csanád, Antal Zsombor, Zsók Levente, Imecs Attila, Bálint Zsolt, Petres Tivadar (mind Corona), Gliga Roberto (Tingsryd). Szövetségi kapitány: Tom Skinner. Edzők: Victor Corduban és ifj. Antal Előd. A küldöttségnek Nagy László (masszőr) és Szentes Ervin (felszerelés-menedzser) is tagja.

A lengyelországi tornán a házigazda, illetve a romániai válogatott mellett Magyarország és Dél-Korea képviselteti magát. A Tom Skinner által irányított romániai válogatott összetartása Csíkszeredában lesz, a hokisok február 4-én a Vákár Lajos Műjégpályán kezdik meg felkészülésüket a lengyel tornára és innen is indulnak majd Tychybe. A szakvezetés összesen húsz hokist hívott be a válogatottba.

A műsor

Február 7., csütörtök

  • Magyarország – Románia (17)
  • Korea – Lengyelország (20:30)

Február 8., péntek

  • Korea – Magyarország (17)
  • Lengyelország – Románia (20:30)

Február 9., szombat

  • Románia – Korea (15:30)
  • Lengyelország – Magyarország (19)

Kimaradt?