Aus. Open: Murray és Federer csatázik a második elődöntőben

A második helyen kiemelt Roger Federer és a harmadik favorit Andy Murray jutott az Australian Open férfiversenyének második elődöntőjében. A másik ágon a világelső Novak Djokovics és az ATP-lista negyedik helyezett David Ferrer csap össze.f federer 10 03

A szerdai nap első negyeddöntőjében Andy Murray a vártnál könnyebben győzte le három játszmában a mindösszesen hét gémet összekaparó francia Jérémy Chardy-t.

Kiestek Csöregiék. Véget ért az Australian Open a kolozsvári Csöregi Ilka számára, ugyanis - a szerb Ivana Joroviccsal az oldalán - vereséget szenvedett a lányok páros versenyének negyeddöntőjében az Anna Danilina–Elizaveta Kulikova kazah-orosz kettőstől. A keleti duó 6-3, 6-3 arányban nyert Csöregiék ellen. A kolozsvári Báthori István Elméleti Líceum 11. osztályos tanulója az egyéni versenyben már az első fordulóban kikapott a párosban is útját álló Elizaveta Kulikovától.

A tavalyi US Openen és az olimpián is diadalmaskodó brit játékos az elődöntőben a svájci Roger Federerrel játszik, aki maratoni, öt suzettes csatában tőrte meg a másik francia, Jo-Wilfried Tsonga ellenállását.

Murray a 12. GS-elődöntőjére készülhet, megszakítás nélkül a negyedikre az Australian Openen. Utóbbin az első kettőt sikerrel megvívta, tavaly viszont a későbbi győztes Novak Djokovics öt szettes csatában (döntő játszma 7:5) nyert ellene.f murray 10 40

„Jól játszottam, de ő túl erős volt számomra – mondta a mérkőzés után Chardy saját teljesítményéről, illetve a győztes Murrayről. – Próbálkoztam elég sok mindennel, de így sem volt esélyem. Jó versenyen vagyok túl, úgyhogy boldog és elégedett lehetek."

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐK

  • Murray (brit, 3.)–Chardy (francia) 6:4, 6:1, 6:2
  • Federer (svájci, 2.)–Tsonga (francia, 7.) 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3
  • Ferrer (spanyol, 4.)–Almagro (spanyol, 10.) 4:6, 4:6, 7:5, 7:6, 6:2
  • Djokovics (szerb, 1.)–Berdych (cseh, 5.) 6:1, 4:6, 6:1, 6:4

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

  • Djokovics (szerb, 1.)–Ferrer (spanyol, 4.)
  • Murray (brit, 3.)– Federer (svájci, 2.)

Kimaradt?