A következő téli szezonra végre megnyílhat a kézdivásárhelyi műjégpálya

A 2009-ben felfüggesztett munkálatokat követően tavaly kezdték el ismét a kézdivásárhelyi műjégpálya építését. Az önkormányzat már a téli szezon kezdetén megnyitná a fedett pályát.

A munkálatokat már 70%-ban befejezték, jelenleg a belső terek kialakításán dolgoznak a szakemberek - mondta el Antal Emőke, Kézdivásárhely polgármesteri hivatalának a képviselője. Az építkezési munkálatok befejeztével az önkormányzat alakítaná ki a korcsolyapálya körüli tereket. "Már van egy elképzelésünk arról, hogy kellene kinézniük a külső tereknek. Amint meglesz a költségvetés kiírjuk a közbeszerzési eljárást a kivitelező cég kiválasztására. Márciusban vagy áprilisban szeretnénk elkezdeni a terek kialakítását és nyáron befejezni a munkálatokat, de függünk a műjégpálya kivitelezőjétől is, mert amíg ők nem fejezik be, mi nem tudunk nekifogni a munkának. (...) Még fel kell szerelni a termet, az öltözőket, a nézőteret, tehát még van tínnivaló" - nyilatkozta kedden az Agerpres hírügynökségnek Antal Emőke.A tervek szerint a háromemeletes épület 5 220 négyzetméteres lesz, öltözőkkel, orvosi rendelővel, tárgyalóteremmel, raktárhelyiségekkel, konferenciateremmel és sérült személyek számára kialakított felvonóval lesz ellátva. A lelátókon 440 néző számára lesz ülőhely, a játékfelület 1 745 négyzetméter lesz. A műjégpálya nemzetközi mérkőzések szervezésére is alkalmas lesz.

A kézdivásárhelyi műjégpálya építése 2006-ban kezdődött, ám egymillió eurós befektetése után 2009-ben leálltak az építkezési munkálatokkal és csupán tavaly folytatták ezeket. A helyi önkormányzatok remélik, hogy a fedett műjégpálya átadása után Háromszéken ismét fellendülnek a téli sportok.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?