NBA All-Star: nyugati győzelem pontrekorddal

Nyugat válogatottja nyert a február 19-i 66. NBA All-Star-gálán, amely ismét pontrekordot hozott. Az MVP-címet begyűjtő, 52 pontig jutó Anthony Davis 55 éves rekordot döntött meg a győztes csapatban.

Davis elvitte a show-t Westbrook elől. Az OKC klasszisa megcélozta sorozatban harmadik All-Star MVP-címét is, a padról beszállva húsz perc alatt 41 pontot rámolt be, de a hazai közönség előtt játszó Anthony Davis keresztülhúzta a számításait. A Pelicans magasembere 39 mezőnykísérletéből 26-szor betalált és 52 pontig jutott, ezzel megdöntötte Wilt Chamberlain 55 éves All-Star rekordját – AD szerint most jöhet a 100 pontos meccs is... Kobe Bryant 2011-es címe óta ő az első, aki otthon tudott MVP-lenni az All-Star gálán, ez pedig saját bevallása szerint nagyon sokat jelent neki.

Feszült volt a viszony a két korábbi csapattárs, Westbrook és Durant között ebben a szezonban, a legutóbbi Warriors–Thunder meccsen keményen össze is szólalkoztak, de ezen az estén ezt maximálisan maguk mögött hagyták. Passzoltak egymásnak, mosolyogtak, beszélgettek a bemelegítésnél, majd megcsinálták az este egyik leglátványosabb játékát is, mintegy felidézve a közös OKC-s múltjukat...

Még a korábbi gálákhoz képest is kevés volt a védekezés, nem nagyon álltak egymás elé a játékosok, ennek lett a vége az összesen közel négyszáz pont – egész pontosan 374, amellyel új rekordot állítottak fel a felek. Nyugatról már szóltunk, Keleten a 12 zsákolást bemutató Giannis Antetokounmpo vitte a prímet, de jól játszott Kyrie Irving is, aki az All-Star története során elsőként érte el a háromszáz pontot.

66. NBA ALL-STAR-GÁLA, NEW ORLEANS

  • NYUGAT–KELET 192–182
  • Nyugat legjobb dobói: Davis 52, Westbrook 41/21, Durant 21/6, Curry 21/15
  • Kelet legjobb dobói: Antetokounmpo 30, James 23/9, Irving 22/18

Kimaradt?