Szenzáció a BL-ben, lefocizták a Barcát

Óriási eredményt ért el kedd este hazai pályán a Paris Saint-Germain, a francia bajnokcsapat 4–0-ra győzött az FC Barcelonával szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéhez tartozó első mérkőzésen.

Unai Emery legénysége roppant meggyőző játékkal rukkolt elő, a PSG kőkeményen védekezett, helyzeteit pedig könyörtelenül kihasználta. A katalán vendégek a 18. percig bírták kapott gól nélkül, egy szabadrúgásnál Ángel Di María rést talált a sorfalon. Aztán kevéssel a szünet előtt Julian Draxler duplázta meg az előnyt, Lionel Messi elveszítette a labdát a középpályán, Marco Verratti pedig tökéletes átadással szolgálta ki német csapattársát, aki nem hibázta el a ziccert.

A Barcelona a második félidőben sem talált magára, az 55. percben Di María újabb káprázatos csavarást mutatott be, az argentin játékos jól eltalált távoli lövéssel növelte az előnyt. Itt még nem ért véget a Barca szenvedése, hátra volt még Edinson Cavani találata, az uruguayi gólvágót nem tudta időben blokkolni Gerard Piqué.


A párizsi mérkőzés előtt a szakértők a favoritok között emlegették a Barcelonát, a katalánoknak innen azonban nagyon nehéz lesz fordítani. A Bajnokok Ligája történetében egyetlen csapat sem jutott tovább, miután 0:4 arányban elveszítette párharca első felvonását.

Időközben a Borussia Dortmund is kényelmetlen helyzetbe került, a BvB hiába dominálta a Benfica pályáján rendezett mérkőzést, Thomas Tuchel fiai képtelenek voltak gólt szerezni. Pedig lehetőség bőven akadt, Pierre-Emerick Aubameyang a második félidő elején egy büntetőt is kihagyott. A Dortmund ezen kívül tucatnyi helyzetet puskázott el, a Benfica pedig Konsztantinosz Mitroglu révén gólra váltotta egyetlen nagy sanszát.

 

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Odavágók

  • Paris Saint-Germain–FC Barcelona 4–0 (2–0)
  • gól: Di María (18., 55.), Draxler (40.), Cavani (72.)
  • SL Benfica–Borussia Dortmund 1–0 (0–0)
  • gól: Mitroglu (48.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?