MOL Liga-rájátszás: hátrányban a Brassói Corona

Debreceni vereséggel kezdődött el a Brassói Corona számára a jégkorong MOL Liga rájátszása, a hajdúságiak 6:3-ra nyertek kedd este a negyeddöntő első körében.

A mérkőzés a játékvezetők késlekedése miatt 45 perces csúszással rajtolt el. A Debreceni Hoki Klub erősen kezdett, az ötödik percben Berta Ákos szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd hamarosan Hetényi Péter is betalált, utóbbi emberhátrányból. A brassóiak az első harmad végén kiegyenlítettek, Bors Huba gyönyörű gólja után Ian McDonald volt eredményes.

A DHK azonban újítani tudott a középső játékrészben, amelyben jóformán el is dőlt a meccs, mivel a debreceniek háromszor is mattolták Tőke Zoltánt, a brassóiak csíkszeredai kapusát. Az utolsó harmadban McDonald faragott a hátrányból, de 5:3-as állásnál Godó Dániel kihasznált egy védelmi hibát, ezzel pedig lezárta az összecsapást.

Szerdán este 19 órától ismét megmérkőzik a két csapat a debreceni jégcsarnokban, hétvégén pedig Brassóban folytatódik az egyik fél négy győzelméig tartó párharc.

A rájátszás első meglepetését a Ferencvárosi TC produkálta azzal, hogy idegenben legyőzte a DVTK Jegesmedvék együttesét. A MAC Budapest lehokizta a Fehérvári Titánokat, míg Dunaújvárosi Acélbikák egygólos meccsen verték az Újpestet, a „lilák” így elveszítették a pályaelőnyt.

Jégkorong MOL Liga, rájátszás
Negyeddöntő, 1. forduló

  • Debreceni HK–Brassói Corona 6:3 (2:2, 3:0, 1:1)
  • gólszerzők: Berta Ákos (5.), Hetényi Péter (13., emberhátrányból), Varga Arnold (24.), Németh Attila (35.), Jesse Ray Dudás (40.), Godó Dániel (59.), illetve Bors Huba-Ferenc (17.), Ian McDonald (19., 48.)

További eredmények

  • Újpesti TE–Dunaújvárosi Acélbikák 0:1
  • DVTK Jegesmedvék–Ferencvárosi TC 4:5
  • ​MAC Budapest–Fehérvári Titánok 7:1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?