UEFA Bajnokok Ligája: a java csak most következik

A végső győzelemre legesélyesebbnek tartott három csapat, az FC Barcelona, a Bayern München és a Real Madrid is pályán lesz ezen a héten a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének nyitányán.

Kedden és szerdán két-két mérkőzéssel kezdődik el a rangos európai kupasorozat kieséses szakasza, de mielőtt rátérnénk a párharcokra, mutatjuk a csoportkör legszebbnek választott gólját. Az uefa.com szavazásán Cenk Tosun, a Besiktas támadója jött ki győztesnek, a török labdarúgó Benfica ellen szerzett nem mindennapi gólja 39 százalékos támogatottsággal nyert. A gólszépségverseny többi jelöltjét itt lehet megtekinteni.

Paris Saint-Germain–FC Barcelona

Mindkét csapat jó formában várja a kedd esti párizsi mérkőzést, a Barcelona legutóbbi 22 összecsapásából csak egyet veszített el, miközben a PSG utóbbi 11 találkozóján tíz győzelmet és egy döntetlent ért el. Nehéz elképzelni, hogy Unai Emery együttese kiütheti a katalán óriásklubot, a Barcát az erőviszonyok alapján a fogadóirodák első helyre rangsorolják a BL jelenlegi tizenhatos mezőnyéből. Lionel Messiék az elmúlt években többször is összefutottak a PSG-vel, a franciák pedig általában a rövidebbet húzták.

SL Benfica–Borussia Dortmund

A Dortmundnak nagyon kijött a lépés a csoportkörben, a címvédő Real Madridot megelőzve megnyerték az F-jelű négyest, ráadásul ők szerezték a legtöbb gólt a csoportokban, szám szerint 21-et. Ezzel szemben a Benfica megszenvedett a továbbjutásért, a portugálok győzelemből, döntetlenből, illetve vereségből is kettőt jegyeztek, így csak alig sikerült megelőzniük a Besiktast. Egy statisztika azonban a Benfica mellett szól, legalábbis ami az első meccset illeti: a lisszaboni gárda legutóbbi 20 hazai meccsén csak kétszer kapott ki német ellenféltől.

Bayern München–Arsenal

A csoportgyőztes Arsenalnak nagy pechje volt, hiszen a sorsoláson megkapta a négyesében kétszer is vereséget szenvedő, így csak a második helyre befutó Bayern Münchent. Carlo Ancelotti labdarúgói favoritként várják a párharcot, kérdés, hogy a bajorok boldogulnak-e Jerome Boateng és Franck Ribery hiányában. A túloldalon Santi Cazorla és Aaron Ramsey nem játszhat. Az Arsenalnak van amiért visszavágni, hiszen az elmúlt években a müncheniek háromszor is kiejtették az „ágyúsokat”.

Real Madrid–SSC Napoli

A Napoli bombaformában érkezik Madridba, a Serie A harmadik helyén tanyázó olasz együttes legutóbbi 18 meccsét veretlenül vívta meg. Elnézve a két csapat eredménysorát, gólgazdag találkozóra van kilátás, a Napoli nemrég a Bolognának gurított hetet, ugyanakkor Zinedine Zidane játékosai is szórják a gólokat rendszerint. Bár nyilvánvalóan a Real indul jobb továbbjutási esélyekkel, a párharc már csak azért sem tekinthető előre lefutottnak, mert a Napoli jó eredményeket ért el idegenben a Bajnokok Ligája idei kiírásában (Kijevben és Lisszabonban nyertek, Isztambulban pedig döntetlent játszottak).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?