Afrika-kupa: Kamerun nyerte a tornát, nem is akármilyen góllal

Vincent Aboubakar gólja döntötte el a 31. Afrikai Nemzetek Kupája vasárnap esti fináléját Egyiptom és Kamerun között. A mérkőzést 38250 néző előtt rendezték meg Gabon fővárosában, Libreville-ben.

A kameruni labdarúgók a félidőben még hátrányban álltak, a 22. percben az arsenalos Mohamed Elneny próbálkozását nem tudta védeni a kameruni kapus. Az egyenlítést az Olimpique Lyonnál futballozó Nicolas N'Koulou hozta össze egy fejesgóllal.

A rendes játékidő végén Vincent Aboubakar sokkolta az egyiptomiakat, a Porto csatára – aki jelenleg a Besiktasnál szerepel kölcsönszerződéssel – megszelídített egy hosszú indítást, átemelte védője fölött a labdát, majd kilőtte a bal alsót.

Érdekesség, hogy a kameruni válogatott gólszerzői a cserepadon kezdték a meccset, N'Koulout a 32. percben, Aboubakart pedig a térfélcsere után küldte pályára Hugo Broos, a győztes csapat belga mestere.

Kamerun ötödik alkalommal nyert meg a kontinenstornát, ezt megelőzően 2002-ben diadalmaskodott a közép-afrikai ország nemzeti csapata. A szombati kisdöntőben Burkina Faso 1–0-ra nyert Ghána ellen.

A 2017-es Afrika-kupa végső sorrendje: Bajnok: Kamerun, 2. helyezett: Egyiptom, 3.: Burkina Faso, 4.: Gána – A negyeddöntőben búcsúzott: Szenegál, Kongói DK, Marokkó, Tunézia – Kiesett a csoportkörben: Gabon, Algéria, Elefántcsontpart, Mali, Uganda, Bissau-Guinea, Zimbabwe, Togo.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?