Hosszabbításos gyergyói siker a székely hokirangadón

Vitalij Kiricsenko hosszabbításban szerzett góljával a Gyergyószentmiklósi Progym 5–4-re legyőzte a Csíkszeredai Sportklubot a román jégkorong-bajnokság alapszakaszának szombati mérkőzésén.

A házigazda gyergyóiak jóval többet tettek a sikerért, ezt mutatja a kapura lövések aránya (49–29). Pavel Boriszenko, a Progym ukrán légiósa mesterhármast ért el a rendes játékidőben, ugyanakkor Mikhail Konyaev is betalált. A vendégek góljain Bíró Tamás, Péter Róbert, Radim Valchar és Ilja Szolarjov osztozott.

A hosszabbítás mindössze egy percet és hat másodpercet tartott, Kiricsenko Csergő Hunor átadásából szerezte meg a mindent eldöntő gólt.

Szombat este Brassóban is mérkőzést rendeztek, a pályaválasztó Sportul Studențesc tízgólos vereséget könyvelt el a bajnoki tabella élén tanyázó Brassói Coronával szemben.

Román jégkorong-bajnokság, alapszakasz
Szombati eredmények

  • Gyergyószentmiklósi Progym–Csíkszeredai Sportklub 5:4, h.u. (2:1, 2:3, 0:1)
  • Sportul Studențesc–Brassói Corona 2:12 (0:6, 1:2, 1:4)
     
  • A bajnokság állása a poinstreak.com adatai alapján: 1. Brassói Corona 70 pont, 2. Csíkszeredai Sportklub 54 pont, 3. Gyergyószentmiklósi Progym 43 pont, 4. CSM Dunărea Galați 41 pont, 5. Steaua București 20 pont. 6. Sportul Studențesc 0 pont.
MOL Liga: a galaciak győztes meccsen búcsúztak
A Dunărea Galați fordulatos mérkőzésen, hosszabbítás után legyőzte a Debrecent a jégkorong MOL Liga alapszakaszában, szombaton. A galaci gárda 3–0-ra is vezetett, majd a Debreceni HK remek harmadik harmados teljesítményének köszönhetően megfordította a találkozót. A romániai csapat hosszabbításra mentette a mérkőzést, majd a ráadásban a maga javára fordította azt. A tabellán kilencedik Dunăreanak ez volt az utolsó találkozója az alapszakaszban – ezzel nem jutott be a rájátszásba –, míg a Debrecen vasárnap Csíkszeredában zárja az alapszakaszt. Eredmény: Dunărea Galați–Debreceni HK 6:5 (2:0, 1:1, 2:4, 1:0) (MTI).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?