MOL Liga: a bírók miatt veszített a Brassói Corona?

A brassói jégkorongklub vezetői kifogást emeltek a játékvezetés ellen, miután csapatuk 5–7 arányban kikapott csütörtökön a Debreceni HK gárdájától a MOL Liga alapszakaszának finisében.

A brassóiak hivatalos honlapjára, a wolves.ro portálra feltöltött meccsbeszámolóban a következő olvasható:

„Látványos mérkőzés volt, sok góllal, a Corona kétszer is vezetett, 2–1-re, majd 3–2-re, de a vendégek három egymás utáni gólt lőttek, így elmentek 5–3-ra. A meccs vége szenvedélyesre sikerült, mindkét csapat szerzett még két gólt, a Debreceni így 7–5-re győzött. Meg kell említenünk, hogy a bíráskodás – ahogy megszokhattuk – nem ütötte a játék szintjét. A játékvezetők sok kemény ütközést elnéztek, ugyanakkor egy leshelyzet is elkerülte a figyelmüket a Debreceni negyedik góljánál.”

A vereség ellenére a Brassói Corona megőrizte negyedik pozícióját a nemzetközi bajnokságban, a Debreceni HK hátránya viszont csak egy pont, és a hajdúságiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak a dél-erdélyi csapatnál.

Jason Morgan, a DHK vezetőedzője a találkozó után azt nyilatkozta, hogy nem a negyedik pozícióra hajtanak, csak szeretnék lendületben tartani magukat a közelgő rájátszásra.

A Brassói Coronát irányító Martin Lacroix nem foglalkozott a játékvezetők döntéseivel, a kanadai szakember úgy fogalmazott, valószínűleg az ötödik helyen zárják az alapszakaszt, így egyelőre még csak találgatni lehet, kivel mérkőznek meg a play-offban.

„Nagyon offenzívan hokiztunk, 51-et lőttünk kapura, miközben az ellenfél 31 alkalommal próbálkozott. Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, de az egyéni hibáinkon elment a meccs” – mondta Lacroix.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?