MOL Liga: utolsó meccsére készül a Sportklub

Idei utolsó mol ligás mérkőzésére készül a Csíkszeredai Sportklub, amely vasárnap a Debreceni HK-t fogadja. A DHK elleni találkozót megelőzően egy román bajnoki összecsapáson is helyt kell álljanak a kék-fehérek.

Tétnélküli meccseket játszik hétvégén a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely szombaton 18.30 órától előbb a Gyergyószentmiklósi Progym vendége lesz a román bajnokság alapszakaszában, majd vasárnap hazai környezetben 18 órától a Debreceni HK-t fogadja a MOL Ligában.

​A román bajnokságban a Csíkszeredai Sportklub öt fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyen tanyázik, ahonnan sem előre, sem hátra nem tud mozdulni. Az első helyezett Brassói Coronához képest 14 pont a hátrány, míg a harmadik Gyergyószentmiklósi Progymmal szemben 12 pont az előny. Ez ugyan matematikailag még behozható lenne, de figyelembe kell venni, hogy a Brassónak és a Sportklubnak is két-két meccse van hátra a Sportul Studențesc-kel, és a bukarestiek ellen biztosan begyűjtik a hat-hat pontot.

A Progym viszont nagy harcban van az alapszakasz harmadik helyéért a Galaci Dunăreával, a csapatok egyaránt 41-41 ponttal állnak, de a piros-fehérek egy meccsel kevesebbet játszottak. A Progymnál a bajnokság közepén látott fellendülés megtört és ezen az edzőváltás sem segített, hiszen sima vereséget szenvedtek a Brassótól. Egy megyei rangadóra viszont mindig felszívják magukat, ráadásul hazai pályán is játszanak.

Ami a Debrecen HK elleni meccset illeti, ez is csak cívisvárosiaknak fontos, ők még elérhetik a negyedik helyet, ami pályaelőnyt jelentene számukra a rájátszásban. A Sportklub viszont nem tud elmozdulni az utolsó helyről. Az előzmények tükrében, azt is lehet mondani, hogy a kék-fehéreknek a hátralevő meccsek jó felkészülést jelentenek a közeledő román bajnoki rájátszásra.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy Tomas Kána vállsérülése már a múlté és a többiekkel együtt készül – játszani viszont biztosan nem fog a hétvégén.

„Nem számít, hogy tétnélküliek a találkozóink, hiszen győzni szeretnénk, így fontosnak ítélem meg azokat. Ezen a mérkőzéseken is szeretném viszontlátni azokat az elemeket, amelyeken dolgozunk – fogalmazott Leo Gudas a Sportklub vezetőedzője.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?