Alsóházi rangadót nyert a Csíkszeredai Sportklub

Utolsó előtti MOL Liga-mérkőzését sikerült behúzni a Csíkszeredai Sportklubnak, amely az utolsó hely elkerülése érdekében fontos párharcot nyert meg a Belgrádi HK ellenében.

Az elmúlt évek csalódást keltő eredményei miatti tüntetéssel hangoltak a Csíkszeredai Sportklub szurkolói a Belgrádi HK elleni MOL Liga jégkorongmérkőzésre a szebb, sikeresebb jövő reményében. A demonstrációt követően majd a csapat mellé állva buzdították a fiúkat, akik az elmúlt összecsapásokon tapasztaltakkal ellentétben nagyon erősen kezdtek.

Több alkalommal is Trifonov kellett játékba avatkozzon, de végül a 8. percben egy sakk-matt szituáció után Valchar szerezte meg a vezetést. A harmad második felére éledezni kezdett a szerb csapat, míg a hazaiak tempót veszítettek. A Belgrád pedig büntetett: előbb Turcotte, majd Brkusanin volt eredményes.

A második harmadot jó erőben kezdte a hazai alakulat és alig másfél perc alatt összejött az egyenlítés Valchar egyéni akcióját követően, amikor a kaput megkerülve csapata be Trifonovot. A hazai nyomás fokozódott sorra jöttek a helyzetek, amely Valchar mesterhármasában csúcsosodott ki.

Ekkor megint leült a hazai csapat, nagyobb teret engedtek a vendégeknek és sok munkát adtak Onodinak, aki a 37. percig bírta is a nyomást, ám ekkor ő is kapitulált. A harmad csattanója még hátra volt. Az utolsó perceket előnyben tölthette a kék-fehér alakulat, Szolarjovot a belgrádiak nem vették komolyan, a kazah center pedig bődületes csuklólövést eresztett el a vinklibe.

Az utolsó felvonásra helyreállt a Sportklub védekező játéka, s bár voltak lehetőségei a vendégcsapatnak, azokat jól oldotta meg a védelem, vagy épp Onodi. Támadásban pedig több helyzet is kihasználatlanul maradt. Egészen az 53. percig, amikor Valchar roboghatott el szólóban, elsőre nem járt sikerrel, de a kipattanót összegyűjtve végül csak kiharcolta saját maga negyedik gólját, illetve a Sportklub ötödik gólját.

Az utolsó percekben a vendégek lehozták Trifonovot, de a létszámfölénnyel nem tudtak mit kezdeni. A Sportklub pontszámban beérte a Belgrádot, de az előzéshez a Debrecen ellen pont vagy pontok kellenek, azzal a megjegyzéssel, hogy a vetélytársnak még négy meccse van hátra.

Jégkorong MOL Liga, alapszakasz

  • Csíkszeredai Sportklub–Belgrádi HK 5–3 (1–2, 3–1, 1–0)
  • gól: Valchar (8., 22., 28., 53.), Szolarjov (39.), illetve Turcotte (13.), Brkusanin (20.), Saliji (37.).

Mestermérleg

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „Az első harmadot követően nagyon jól játszottunk és kiemelkedett az Antal-Bíró-Valchar támadósorunk. Összességében az egész csapat jól játszott. Hátul jól zártunk, a hátrányokat sikerült kivédekezni és emberelőnyből is betaláltunk.”

Nemanja Jankovics, Belgrádi HK: „Egy kemény mérkőzés volt, amelyen sok apró hibát követtünk el. Az ellenfél nagyon akarta a győzelmet, sokat tett ezért, mi pedig fejben sokszor nem voltunk a meccsben.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?