Kézilabda-vb: megállíthatatlanak tűnik a francia válogatott

A címvédő és házigazda francia férfi kézilabda-válogatott 31:25-re legyőzte Szlovénia csapatát Párizsban, a világbajnokság csütörtöki elődöntőjében.

Remekül kezdte a 15 600 néző előtt rendezett találkozót a francia együttes, amely kettős emberhátrányból két gólt is szerzett, ezzel a 11. percben már négy találattal vezetett, de az ellenfél hamarosan felzárkózott. A szlovénoknak nem sikerült egyenlíteniük, sőt kemény védekezésüknek és hatékony támadójátékuknak köszönhetően a hazaiak az első félidő hajrájában az addigi legnagyobb különbséggel, öt góllal vezettek (13:8), amiből hármat megőriztek a szünetig (15:12).

​Eleinte a második felvonásban is jól tartotta magát a tudása legjavát nyújtó szlovén válogatott, de a 46. percben időt kellett kérnie Veselin Vujovic szövetségi kapitánynak, mert egyre komolyabbá vált a hátrány (25:19). A végjátékban sem változott a játék képe, így a házigazdák kiegyensúlyozott teljesítménnyel, végig vezetve nyerték meg a mérkőzést.

A franciák 11. alkalommal játszottak vb-elődöntőt, és hetedszer jutottak a fináléba, ahol a pénteki norvég-horvát meccs győztese lesz az ellenfelük. Legeredményesebb játékosuk hat találattal Nedim Remili volt. A meccs legjobbjának a franciák kapusát, Vincent Gerard-t választották, aki 39 lövésből 16-ot védett.

Az NB I-ben szereplő szlovén játékosok közül a veszprémi Blaz Blagotinsek egy, Gasper Marguc három, a szegedi Matej Gaber ugyancsak három gólt dobott.

Férfi kézilabda-világbajnokság, elődöntő

  • Franciaország–Szlovénia 31:25 (15:12)
     
  • A további program (Párizs)
  • Elődöntő – péntek: Norvégia–Horvátország 21.45
  • Helyosztók – szombat: a 3. helyért 21.45 vasárnap: döntő 18.30

Kapcsolódók

Kimaradt?