Szőcs Bernadették kijutottak a luxemburgi Eb-re

Első helyen végzett selejtezőcsoportjában a Szőcs Bernadettet is soraiban tudó román női asztalitenisz-válogatott, amely maximális pontszámmal jutott ki a szeptemberi csapat Európa-bajnokságra.

A román válogatott kedden Hollandiát fogadta a román köztelevízió bukaresti székházában. A 3–2-re diadalmaskodó vendéglátók pontjait Elizabeta Samara, Daniela Dodean és Szőcs Bernadett szerezte, a marosvásárhelyi tehetség a világranglistán 25. Jie Lie ellen győzött ötszettes csatában. Románia hibátlan mutatóval zárt a B-csoportban, Hollandia és Görögország előtt.

​Ott lesz a luxemburgi Európa-bajnokságon a román férfi csapat is, a Szőcs Hunor, Ovidiu Ionescu, Adrian Crișan összeállítású hármas Csehországban harcolta ki az Eb-szereplés jogát.

Időközben a magyar női válogatott negyedik mérkőzését is megnyerte a selejtezőjében, így százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként kvalifikált a kontinenstornára. Az együttes Budaörsön a svédek ellen győzött 3–1-re. Ez volt a posztról több mint 11 év után távozó Téglás Péter szövetségi kapitány utolsó meccse a válogatott élén.

A magyar férfi csapat 3–0-ra kikapott a címvédő osztrák együttes vendégeként. Sikerével az osztrák csapat biztosította csoportelsőségét, a magyarok március 7-én hazai pályán a dánokkal vívnak ki-ki mérkőzést a második helyért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?