Gyenes Emánuel a legjobb 20 között zárt a Dakar-ralin

Kilencvenhat indulóból tizenhetedik lett Gyenes Emánuel a 2017-es Dakar-rali motoros kategóriájában. A versenyzők két hét alatt közel kilencezer kilométert tettek meg Dél-Amerikában.

A tereprali utolsó szakaszát vasárnap rendezték Rio Cuarto és Buenos Aires között, ezt megelőzően két szakaszt is törölni kellett a kedvezőtlen időjárás miatt. A szatmári motoros egy büntetés miatt korábban visszacsúszott a 29. helyre, de a hajrában feltornázta magát a 17. pozícióba.

„A büntetés után nem hittem, hogy bekerülhetek a top 20-ba, de a végét megnyomtam, és egy kis szerencsével a 17. helyen végeztem összetettben. Ez közel van ahhoz, amit a Dakar-rali előtt kitűztem magamnak” – értékelte teljesítményét Gyenes, aki kedd délelőtt érkezik meg Romániába.


A motorosoknál a brit Sam Sunderland nyerte a versenyt Matthias Walkner (Ausztria) és Gerard Farres Guell (Spanyolország) előtt. Az autósok mezőnyét a franciák uralták, első lett Stéphane Peterhansel, második Sébastien Loeb, míg a harmadik legjobb idővel Cyril Despres zárt.

A legjobbak listája itt érhető el. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?