Miklós Edit óriásit bukott, mentőhelikoptert küldtek érte

A zauchensee-i sívilágkupa-futam edzésén bukott óriásit a magyar színekben versenyző Miklós Edit vasárnap délelőtt, jelentette az Index helyszíni tudósítója. A csíkszeredai születésű versenyzőért mentőhelikoptert küldtek fel, hogy le tudják hozni, bár a sérüléséről még nem tudni pontosat.

A magyarországi portál egy felvételt is közzétett a sportoló eséséről. Ezen azt lehet látni, hogy a pálya felső szakaszán nagy sebességnél szétcsúszott a lába, majd csúszás közben feldobta a talaj, és elég szerencsétlenül ért földet. Miklós Editnek komoly fájdalmai voltak, és a térdét fájlalta az esés után – írja az Index.

Az olimpiai hetedik versenyzőért mentőhelikopterrel ment két orvos, akiket a pályán letettek. A magyar sízőt betették a mentőzsákba, majd átrakták egy mentőautóba, hogy kórházba tudják szállítani. Az csíkszeredai születésű sportolónak nagy fájdalmai vannak, de végig eszméleténél volt.

Edit szülei is aggódva telefonáltak

Edit szülei aggódva hívták fel a Magyar Sí Szövetséget, de dr. Kaszó Klára elnök asszony sem tudott bővebb felvilágosítást adni az állapotáról – jelentette a 24.hu helyszínen tartózkodó munkatársa.

Az osztrák speaker magyarul kívánt mielőbbi felépülést Editnek.

Az szinte biztos ezek alapján, hogy nem indul majd a délutáni futamon. A zauchensee-i pályán már szombaton sem tudták megrendezni a versenyt a körülmények miatt, a folyamatos havazás szólt közbe. Próbálták vasárnapra rendbe hozni a pályát, de a jelek szerint nem sikerült, mert Miklós Edit mellett Nadia Fanchini is elesett, őt is mentőhelikopterrel hozták le. A hó miatt kellett törölni korábban a csütörtöki és a pénteki edzést. 

Nem csak Edit bukott

Az elmúlt napok erős havazásai miatt csütörtökön, pénteken és szombaton is törölni kellett az ausztriai programot, de vasárnapra derült idő fogadta a versenyzőket, így a terveknek megfelelően, romániai idő szerint 10.30-kor elkezdődött a hivatalos tréning. Hármas rajtszámmal Nadia Fanchini hasonló körülmények között bukott, neki is szétcsúsztak a lábai egy kanyarban, de a pályának már egy lejjebb fekvő részén. Az olasz versenyzőért, akit a pályát szegélyező oldalháló fogott meg, szintén mentőhelikopter jött. Ekkor kellett először félbeszakítani az edzést, másodszor pedig Miklós Edit bukását követően. A két szerencsétlenül járt síző nem indul a 13.15-re kiírt vk-futamon.

Az Altenmarkt-Zauchensee-i versenyt nagy érdeklődés övezi, mert két hónappal kartörését követően itt tér vissza a leggyorsabb szám olimpiai és világbajnoka, az amerikai Lindsey Vonn. Első hivatalos csúszásán, az edzésen a 38. időt érte el.

Miklós Edit három verseny után az ötödik a lesikló világkupában, és sokat fejlődött új edzőjével, Stefan Albplanalppal, aki látja a nagy lehetőséget a sízőben. A magyar versenyző dobogós helyezést szeretett volna elérni a mostani hétvégén. 

Kifordult a térde

A pangaui kórházba szállított sízőt Kaszó Klára, a magyar szövetség ügyvezető elnöke kísérte el. A sportvezető tájékoztatása szerint a 28 éves Miklós Edit térdét ugyan helyre tették, de az továbbra is instabil, ami arra utal, hogy megsérültek a szalagok. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy „csak” megnyúltak, vagy esetleg szakadás is történt-e.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?