Carlo Ancelotti: a kínai bajnokság nem ellenfél, egyelőre

Carlo Ancelotti szerint a kínai futballklubok egyelőre nem jelentenek veszélyt az európai labdarúgásra. A Bayern München vezetőedzője úgy véli, a játékosok nem csak anyagi szempontokat vesznek figyelembe, amikor szerződésbe lépnek új klubokkal.

Az elmúlt hetekben több nagynevű labdarúgó igazolt Kínába, Carlos Tévez után Oscár, Axel Witsel, John Obi Mikel, illetve a portugálokkal Európa-bajnok Ricardo Carvalho is Ázsiában folytatja pályafutását.

Sajtóhírek szerint kínai klubok Cristiano Ronaldót, Pierre-Emerick Aubameyangot, illetve Robert Lewandowskit is megkörnyékezték, a lengyel csatárnak egy meg nem nevezett klub állítólag 40 millió eurós éves fizetést ígért.

​„Ebben a hónapban jó néhány játékos Kínát választotta, de úgy gondolom, az európai klubok továbbra is biztonságban vannak. Európa a legjobb bajnokságok otthona, ahol a legszínvonalasabb focit játsszák – nyilatkozta egy szerdai sajtóértekezleten Ancelotti. – A játékosoknak nem csak a pénz számít, azért játszanak, hogy a toppon legyenek, éppen ezért úgy gondolom, az európai kluboknak egyelőre nincs mitől tartaniuk.”

Xavi, az FC Barcelona egykori középpályása ennél jóval aggasztóbbnak tartja a jelenséget. A 36 éves spanyol középpályás – aki jelenleg a katari Al Saad SC-nél vezet le – a múlt héten azt mondta, nagyon komolyan kell venni a távol-keleti klubokat.. „Láttuk, ahogy néhány klasszis játékos az MLS-hez csatlakozik, de ők a karrierjük végén voltak. Amit most a kínaiak művelnek, az egészen más, mert olyan futballistákat csalogatnak el, akik pályafutásuk csúcsán járnak” – fejtette ki Xavi.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?