Regulázná az eurómilliókkal dobálózó fociklubokat a kínai kormány

Határt szabna az átigazolási díjaknak a kínai sportminisztérium, miután az ázsiai ország labdarúgóklubjai óriási összegeket fordítanak játékosvásárlásra.

Nemrégiben Carlos Tévez, a Chelsea-ben ismertté vált Oscár, illetve a belga válogatott Axel Witsel is a kínai szuperligába igazolt – a három labdarúgóért összesen 90,5 millió eurót fizettek a klubok. Witsel a Juventus Torino ajánlatát is visszautasította, cserében évi 18 millió eurót fog keresni a Fabio Cannavaro által irányított Tianjin Quanjian FC-nél.

​A kínai sportminisztérium szóvivője súlyosnak nevezte a jelenséget, a hivatalos szervek az eddigieknél szigorúbb pénzügyi ellenőrzéseket helyeztek kilátásba.

Sajtóhírek szerint a Sanghaj International Port Group FC rekordszámba menő 150 millió eurós ajánlatott tett a Borussia Dortmundnál játszó Pierre-Emerick Aubameyangért, de a német klub hallani sem akar a gaboni sztárcsatár eladásáról.

December végén Jorge Mendes, Cristiano Ronaldo ügynöke a Sky Sports-nak elárulta, hogy egy meg nem nevezett kínai csapat nemrégiben háromszázmillió eurót ajánlott ügyfeléért a spanyol klubnak.

A kínai bajnokság 2017-es kiadása márciusban kezdődik és novemberben ér véget.

Kapcsolódók

Kimaradt?