Shenzhen Open: már a második körben kiesett Halep

Katerina Siniakova megállította Simona Halpet a kínai Sencsenben zajló WTA-torna nyolcaddöntőjében. A szerda reggeli mérkőzésen a 20 esztendős cseh lány három szettben, 6:3, 4:6, 7:5 arányban diadalmaskodott.

A világranglista 52. helyén álló Siniakova két óra és hat perc alatt győzte le a második helyen kiemelt Halepet – a cseh lány korábban egyszer sem tudott nyerni top 10-es versenyző ellen. A román teniszező legközelebb a január 16-án kezdődő ausztrál Grand Slam-tornán fog szerepelni. 

A sencseni eseményen Sorana Cîrstea és Monica Niculescu sem tudta átverekedni magát a nyolcaddöntőn, előbbit a lengyel Agnieszka Radwanska, míg utóbbit a kínai Wang Qiang búcsúztatta.

Szintén a második körben kapitulált az új-zélandi Aucklandben Serena Williams. A hosszú kihagyás után visszatérő amerikai klasszis honfitársától, Madison Brengletől szenvedett háromjátszmás vereséget. Serena nővére, Venus is kiesett az új-zélandi tornán, a 36 éves amerikai karsérülés miatt nem állt ki a japán Naomi Osaka ellen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?