Ők lesznek a FIFA-gála házigazdái

Eva Longoria amerikai színésznő és Marco Schreyl német televíziós műsorvezető fogja levezényelni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség január 9-én esedékes díjátadó gáláját.

Longoriát legtöbben a Született feleségek című amerikai sorozatból ismerik, a színésznő korábban Tony Parker francia kosárlabdázó felesége volt. A fifa.com kiemeli, hogy a texasi születésű színésznő két jótékonysági alapítványt is működtet. Schreyl német tehetségkutató-showban tűnt fel műsorvezetőként, de pályafutása során több Bundesliga-mérkőzést is közvetített.

​A zürichi gálán a FIFA képviselői átadják az Év Játékosa-díjat, amelyért Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Antoine Griezmann maradt versenyben. Díjazzák továbbá az elmúlt év legjobb női játékosát, legjobb férfi és női edzőjét, míg a legszebb gól szerzője a Puskás-díjat viheti haza.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség tavaly megszüntette együttműködését a France Football magazinnal, a francia szaklap 2009 után ismét önállóan adta át az Aranylabda-elismerést, amelyet ezúttal Cristiano Ronaldo nyert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?