Várják a síelőket a Hunyad megyei pályák

Megfelelő a hóréteg vastagsága a Zsil-völgyi Őregyháza (Straja), Páring (Parâng) és a Râuşor üdülőtelepeken. A sípályákon 30-80 centiméteres hóréteg van, ami optimális a síeléshez - nyilatkozta csütörtökön az Agerpres hírügynökségnek a Hunyad megyei hegyimentők vezetője, Ovidiu Bodean.

Páringban a hótakaró körülbelül 80 centiméter, helyenként eléri az egy méteres vastagságot is. Őregyházán a pályákon 30-40 centiméter a hóréteg vastagsága.

A Retyezát hegységben a Râuşor-i sípályán 30 cm hó van. "Mindenhol havazott, a múlt éjjel folyamán is, így a sípályák nagyon jó állapotban vannak. Nagyon jól lehet síelni rajtuk. Az üzemeltetők az utolsó simításokat végzik, hogy a téli sportok kedvelői élvezni tudják a szabadnapok alatt a pályákat" - mondta el Bodean.Az üdülőtelepekhez vezető útszakaszokat a hatóságok letakarították, így jó körülmények között lehet megközelíteni a pályákat. A legtöbb turistát Őregyházára várják, körülbelül 4.000 sízni vágyó személyre számítanak.

A hegyimentők azt kérik a turistáktól, autóikat hagyják a felvonó alatt vagy az üdülőtelep bejáratánál kialakított parkolóban, mert itt biztonságban vannak a gépjárművek. A Hunyad megyei hegyimentő szolgálat munkatársai minden hegyi üdülőtelepen jelen vannak, a menedékházaknál pedig folyamatosan lesznek szolgálatot teljesítő hegyimentők.

Az aktuális hóréteget webkamerák felvételein is lehet ellenőrizni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?