Liga 1: Vasile Miriuță kiakadt a játékvezetőkre

Vasile Miriuță szerint a Kolozsvári CFR súlyos bírói hibák miatt veszített az FC Voluntari csapatával szemben a román labdarúgó I. osztály szombati játéknapján. A kolozsváriak vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, a bírók nagyban befolyásolták a találkozó végkimenetelét.

„Nem érdemeltünk vereséget. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban pedig lezárhattuk volna a meccset. Sajnos történt, ami történt. Eddig visszafogtam magam, de úgy látszik, ebben az országban hülyének néznek, ha nem nyitod ki a szád. Az tizenegyes volt? Egyméteres lesnél nem emeli az asszisztens a zászlót?” – fakadt ki Miriuță, aki a játékvezetői testület (CCA) elnökét, Kirosz Vasszaraszt is kritizálta.

A szombat délutáni mérkőzésen a Kolozsvári CFR Cristian Bud góljával került előnybe a 13. percben. A „vasutasok” házi góllövőlistájának vezetője a második játékrészben egy ellentámadáson szerezhetett volna újabb gólt, de a nagy lehetőség kimaradt, és hazaiak megfordították a meccset.

A 86. percben Laurențiu Marinescu könnyen megítélt tizengyesből egyenlített, a hosszabbításban pedig Hrvoje Spahija vette be újra Alexandru Marc kapuját – a horvát középpályás lesen volt a beívelés pillanatában.

A 21. forduló másik szombati mérkőzésén a Steaua Adrian Popa góljával nyert hazai pályán a ligautolsó Temesvári ACS Poli ellen. Ezzel a bukaresti csapat ideiglenesen visszavette az első helyet a tabellán, a Kolozsvári CFR pedig továbbra is hatodik.

Liga 1, alapszakasz, 21. forduló

  • Steaua București–Temesvári ACS Poli 1–0 (1–0)
  • gól: Adrian Popa (33.)
  • piros lap: Alexandru Bourceanu (93.)
     
  • FC Voluntari–Kolozsvári CFR 2–1 (0–1)
  • gól: Laurențiu Marinescu (86., büntetőből), Hrvoje Spahija (94.), ill. Cristian Bud (13.)
     
  • Pénteki eredmény: Concordia Chiajna–CSU Craiova 0–0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?