Amerikai akadémián edződik a 230 centiméteres aradi kosaras

Még csak tizenhat éves, de magasabb minden olyan játékosnál, aki az NBA-ben szerepel. Az aradi származású Bobróczky Róbertről a maxpreps.com közölt riportot.

Az Ohio állambeli Genevában működő Spire akadémia szakemberei egy internetes videón fedezték fel az óriásra nőtt fiút. Az intézmény vezetői meggyőzték Róbert szüleit, hogy beírassák gyermeküket az akadémiára.

Bobby Bossman ügyvezető igazgató szerint Bobróczky nemcsak magasságával emelkedik ki a mezőnyből, a menedzser a magyar játékos labdaérzéket, illetve befejezéseit is méltatta a portálnak adott interjúban.

„Egy héten hat edzése van. Nagyon sokat dolgozunk a lábtechnikáján, ugyanakkor nagyon fontos, hogy növeljük az állóképességét. Gyorsasági, erőnléti és az agilitást segítő edzéseket végez négyszer egy héten, heti két alkalommal pedig sportpszichológus segíti a mentális felkészülését” – mondta Bobby Bossman.

Bobróczky Róbert a riport szerint négy nyelven, magyarul, románul, angolul és olaszul is folyékonyan beszél. A 16 éves kosárlabdázó Dirk Nowitzkit, a Dallas Mavericks német erőcsatárát tartja példaképének.

Érdekesség, hogy Róbert apja, Bobróczky Zsigmond is kosárlabdázó volt, a román válogatottban együtt játszott az NBA történetének legmagasabb kosarasával, a 231 centiméteres Gheorghe Mureșannal.

Címlapfotó: cbc.ca

Kimaradt?