Pep Guardiola szerelmet vallott az angol futballnak

Pep Guardiola az Angol Labdarúgó Szövetség megalakulásának 150. évfordulójára rendezett ünnepségen vett részt szerdán Londonban, ott beszélt az angliai edzősködés lehetőségéről - írja a Guardian.

„Mindig is elbűvölt az angol futball légköre és szurkolói. Olaszországban a mediterrán habitusú emberek akkor szurkolnak egy csapatnak, ha nyer, ha viszont kikap, akkor egyből meg akarják ölni a játékosokat. Angliában mindig is meglepett, hogy a drukkerek mindig a csapat mellett vannak. Ezért is remélem, hogy lehetőséget kapok majd arra, hogy ott edzősködjek" - mondta a lapnak.guardiola

A Barca korábbi sikeredzője egyébként már játékosként is vonzónak találta az angol ligát. „Játékosként nem válthattam valóra azt az álmomat, hogy ott futballozzak. Igazán egyedi érzés lehet Angliában szerepelni, a szurkolók fantasztikusak. Meg akarom tapasztalni ezt az egészet. Még csak negyvenegyéves vagyok, remélem a jövőben kipróbálhatom majd magam a Premier League-ben, és élvezhetem a munkát".

Guardiolát a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics többször is ostromolta már, végül az edző állította le. Szóbahozták a Manchester Cityvel és a Manchester United legendás trénerének, Alex Fergusonnak utódjaként is emlegették, de az Arsenal neve is felmerült.

Ferguson nemrég azt nyilatkozta, maradna még egy-két évet, a katalán edző viszont már a következő szezontól dolgozni akar. A Manchester City azért is lehet esélyes, mert a klubnál van igazgatóként az a Txiki Beguiristain, aki futballistaként a Barcelonában játszott együtt Guardiolával, illetve a Barcánál volt igazgató, amikor a katalánok szerződtették a padra 2008-ban. Úgy tűnik, a City tudatosan, lépésről lépésre közelít Guardiolához, Beguiristain néhány hónappal ezelőtti megszerzése lehetett az első mozdulat.

Ráadásul a hétvégén a The Sun megírta, biztos, hogy a PL-címvédőnél folytatja, ahol az olasz Robert Mancinitől az idény végén megválnak.

Kimaradt?