Rekordsebességgel épült fel Ion Țiriac jégpályája

Nagyon rövid idő alatt készült el Otopeni-ben az a jégpálya, amelynek építkezési költségeit Ion Țiriac üzletember állta. Az egykori profi teniszező és hivatásos jégkorongozó 3,6 millió eurót áldozott a létesítményre.

„Nem is olyan régen ennek a jégpályának a helyén burgonya és káposzta volt, a területet szántóföldként használták. Kevesebb mint három hónap alatt felépült a pálya, és hetek alatt találtunk partnereket, hogy a jövőben működjön is. Az éves fenntartási költségek – figyelembe véve, hogy a gyerekeknek ingyen belépési lehetőséget akarunk biztosítani – jelentősek, a támogatók viszont a segítségünkre siettek” – nyilatkozta a szerdai avatóünnepségen Ion Țiriac.

Bukarest környékén az elmúlt 64 évben nem építettek jégpályát, mivel a fővárosi Mihai Flamaropol-jégcsarnokot lebontották, jelenleg csak az otopeni-i pályát használhatják a régió sportegyesületei. A jégpálya 4863 négyzetméteren fekszik, ötszáz férőhelyes, ugyanakkor parkolóval is rendelkezik.

Mihai Covaliu, a Román Olimpiai- és Sportbizottság nemrég megválasztott elnöke a szerdai ceremónián egy hokibotot ajándékozott Ion Țiriacnak, akit Kevin Hamilton, Kanada bukaresti nagykövete is meglepett, mégpedig egy koronggal.

Kimaradt?