Döntött a Bukaresti Ítélőtábla a Becali testvérek és Cristian Borcea ügyében

Ioan Becali volt játékosügynököt 7 év és 4 hónap, testvérét, Victor Becalit 5 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Bukaresti Ítélőtábla a Geanina Terceanu bírónő megvesztegetésével kapcsolatos ügyben. Ugyanebben a perben a Dinamo labdarúgóklub volt elnökét, Cristian Borceát 7 év és 10 hónap, Geanina Terceanut pedig 5 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélték.

A bírák döntése értelmében ugyanakkor utóbbitól elkoboznak 195.000 eurót, a megvesztegetés összegét. A bírónő megvesztegetése miatt 3-3 éves börtönbüntetést szabott ki az Ítélőtábla Ioan és Victor Becalira, ezt azonban összevonták a törvénytelen átigazolások perében kirótt büntetéssel, így az egyik Becali fivérnek 7 évet és 4 hónapot, a másiknak 5 évet és 8 hónapot kell a rácsok mögött töltenie.

Ioan Becali esetében a bírák érvénytelenítették a feltételes szabadlábra helyezéséről szóló korábbi döntést. Cristian Borcea 3 év és 6 hónapos szabadságvesztést kapott megvesztegetés miatt. Ezt összevonták az előző perben kirótt börtönbüntetéssel, amely így 7 év és 10 hónaposra módosult.

Az ítélet nem jogerős.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség szerint 2009 áprilisa és 2012 májusa között a Becali testvérek és Cristian Borcea összesen 195.000 eurót adtak Geanina Terceanu bírónőnek, aki ennek fejében 2012. április 3-án kimondott ítéletében mindannyiukat felmentette a vádak alól a törvénytelen átigazolások perében. 2014 márciusában a Bukaresti Ítélőtábla semmissé nyilvánította Terceanu döntését, és jogerősen elítélte a vádlottakat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?