Kárpát-kupa: tényleg senkit sem érdekel a román-magyar meccs?

Eldöntendő, hogy miért, de a román női kézilabda-válogatott csütörtöki, Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján még csak említés szintjén sem került szóba, hogy a hétvégi Kárpát Kupán a magyar válogatott is szerepel majd, és minden valószínűség szerint vasárnap este 8 órától egy román-magyar meccsen dől el a tornagyőztes kiléte. 

Nem is beszélve az olyan „keresztöltésekről”, ami a két együttes kispadján végbement az elmúlt hónapokban: a magyar csapat kispadján az a Kim Rasmussen ül, aki tavasszal a Bukaresti CSM-t Bajnokok Ligája győzelemre vezette az ellen a Győri Audi ETO ellen, akinek az edzője az az Ambros Martín, aki kevesebb, mint egy hónapja a román válogatott szövetségi kapitánya. 

S ezek után senki nem szól egy szót sem a magyar-román meccsről? Nem is beszélve a két nemzet közötti „baráti viszonyról”...

Ehelyett megtudhattuk, hogy Cristina Neagunak, a román válogatott sztárjának a szerdai edzésen kiment a bokája, ezért kérdéses a részvétele a hétvégi mérkőzéseken és, hogy ez alkalommal utoljára szerepel a román válogatottban Aurelia Brădeanu.

Ambros Martín arról beszélt, hogy a következő időszakban megpróbálja minél jobban megismerni a játékosait és ne várjanak érmet a csapattól a decemberi Európa-bajnokságon (Romániát Norvégiával, Ororszországgal és Horvátországgal sorsolták egy csoportba - szerk. megj.).

Mi azért a román-magyar meccset várjuk a leginkább, annak minden - jó és rossz - összetevőjével.

A Kárpát-kupa programja

Szombat

  • Magyarország–Hollandia (17 óra)
  • Románia A–Románia B (20 óra)

vasárnap

  • Kisdöntő (a szombati vesztesek) - 17 óra
  • Nagydöntő (a szombati győztesek) - 20 óra

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?