BL: felsült Oroszországban a Bayern München

Nyolc mérkőzésből öt döntetlennel végződött az UEFA Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. Az idegenben szereplő csapatok közül csak az FC Barcelona hagyta el győztesen a pályát, míg a forduló meglepetését az FK Rosztov produkálta a Bayern Münchennel szemben.

Az utolsó forduló előtt véglegesnek tekinthető a C-csoport állása. Lionel Messi duplájával a barcelonai alakulat Skóciában is legyőzte a Celtic FC-t, ami azt jelenti, hogy a katalánok bebiztosították a csoportelsőséget. Szerda este Josep Guradiola csapata, a Manchester City is továbbment, Agüeróék kétgólos döntetlent játszottak a Borussia Mönchenglabach stadionjában. A két fél nemcsak a gólokon, hanem a piros lapokon is testvériesen megosztozott, a második félidőben előbb Stindl, majd Fernandinho volt fegyelmezetlen. A németek tavasszal az Európa Ligában keregetik a labdát, míg a győzelem nélkül álló Celticnek ki van bérelve az utolsó pozíció a csoportban.



​A mezőnyből egyedüliként az Atlético Madrid százszázalékos. A tavalyi BL-döntős hétvégén simán kikapott a madridi derbin a Real Madridtól, de Diego Simeone legénységének a PSV Eindhoven legyőzése már nem okozott gondot: Gameiro és Griezmann góljával az Atlético ötödik sikerét aratta a csoportkörben. A másik mérkőzésen a Bayern Münchent meglepte az FK Rosztov, az orosz Premjer-liga hatodik helyezettje sokkal motiváltabban játszott, és ennek meglett az eredménye. Bár a vezetést a münchenieknél volt, kihasználva a bajor védelem tévedéseit, a hazaiak fordítani tudtak. Bernat egyenlített, ám Christian Oboa szabadrúgása három pontot ért a Rosztovnak.
 

Izgalmasra sikerült az A-csoport rangadója az Arsenal és a Paris Saint-Germain között. Elsőként Edinson Cavani volt eredményes, erre Giroud büntetővel válaszolt az első félidő végén. Aztán a második játékrészben a londoniak kerültek előnybe, Verratti rosszkor volt rossz helyen, a felszabadítani készülő csapattársával összehoztak egy öngólt. A szívességet később visszaszolgálta Iwobi. A 2–2-es végeredmény a PSG-nek jobb, pontegyenlőség esetén a franciák az Arsenal előtt végeznek. Időközben Cosmin Moți és Claudiu Keserü csapata, a Ludogorec Razgrad leikszelt hazai pályán az FC Basellel, nagy csata várható az Európa Ligát jelentő harmadik helyért.



​Háromgólos előnyt szórakozott el a Törökországban vendégeskedő Benfica. A portugálok félóra alatt padlóra küldték a Besiktast, amely a második félidőben, Ricardo Quaresma vezetésével kiegyenlített. A 33 éves szélső góllal, illetve a tőle megszokott rabonás gólpasszal vette ki a részét a nem mindennapi feltámadásból. Kisebb meglepetésre a Napoli nem bírt hazai környezetben a Dinamo Kijevvel, így a hatodik forduló előtt az ukrán bajnokot leszámítva bármelyik csapat továbbjuthat a
Bajnokok Ligája legjobb 16 együttese közé.



Labdarúgó Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
Szerdai eredmények, a csoportok állása

A-csoport

Arsenal–Paris Saint-Germain 2–2
Ludogorec Razgrad–FC Basel 0–0

Csoportállás: 1. Paris Saint-Germain 11 pont, 2. Arsenal 11 pont, 3. Ludogorec Razgrad 2 pont, 4. FC Basel 2 pont.

B-csoport

Besiktas JK–SL Benfica 3–3
SC Napoli–Dinamo Kijev 1–1

Csoportállás: 1. SL Benfica 8 pont, 2. SSC Napoli 8 pont, 3. Besiktas JK 7 pont, 4. Dinamo Kijev 2 pont.

C-csoport

Borussia Mönchenglabach–Manchester City 1–1
Celtic FC–FC Barcelona 0–2

Csoportállás: 1. FC Barcelona 12 pont, 2. Manchester City 8 pont, 3. Borussia Mönchengladbach 5 pont, 4. Celtic FC 2 pont.

D-csoport

Atlético Madrid–PSV Eindhoven 2–0
FK Rosztov–Bayern München 3–2 

Csoportállás: 1. Atlético Madrid 15 pont, 2. Bayern München 9 pont, 3. FK Rosztov 4 pont, 4. PSV Eindhoven 1 pont.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?