BL: ennyi gól még nem született egy meccsen

A már továbbjutott Borussia Dortmund nagyon megszórta Nemanja Nikolics csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének keddi találkozóján, amelyen megdőlt az európai kupasorozat korábbi gólrekordja. Öt csapat bebiztosította nyolcaddöntős helyét, a Tottenham Hotspur valószínűleg az Európa Ligában folytatja.

Sokgólos meccsnek ígérkezett a Borussia Dortmund és a Legia Warszawa összecsapása a BL-csoportkör ötödik fordulójából, de ilyen sok találatra azért nem számítottunk. A gyakorlatilag tét nélküli találkozón egyáltalán nem remekeltek a kapusok, a két csapat összesen 12 gólt termelt, ebből a házigazdák nyolcat vállaltak.

A varsói klub magyar légiósa, Nemanja Nikolics is feliratkozott a gólszerzők közé, az összefoglalókban ugyanakkor legtöbbször Marco Reus neve merül fel. A sérüléséből visszatérő szélső mesterhármast ért el, a hosszabbítás második percében Reus állította be a 8:4-es végeredményt. A Bajnokok Ligájában egy mérkőzésen eddig maximálisan 11 gól született, a Monaco 2003 novemberében 8:3-ra gázolta el hazai pályán a Deport.

A Dortmund két hét múlva már a csoportelsőségért harcolhat Madridban, a Real otthonában. Zinedine Zidane labdarúgói matematikailag is biztossá tették a továbbjutást kedd este a Sporting vendégeként. A sorozat tavalyi győztese kissé nehezen nyert a portugál fővárosban, Adrian Silva a 80. percben a büntetőpontról válaszolt Varane első félidei góljára. A madridiak megmentője a második félidő közepén becserélt Karim Benzema volt, a francia csatár tökéletesen csúsztatta meg fejjel Sergio Ramos beadását a rendes játékidő végén. A Sportingnak a hatodik fordulóban elég lesz egy iksz Varsóban az Európa Ligában való indulási jog megszerzéséhez.
 

Az E-csoportban is elkelt az első két hely, bár a Bayer 04 Leverkusen csak döntetlent ért el Moszkvában, mivel az AS Monaco legyőzte a Tottenham együttesét, a Bundesliga képviselője ott lesz a legjobb 16 csapat között. A monacóiak az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az első helyen végeznek a csoportban, míg a Tottenham az Európa Ligába kerül át, hacsak nem szenved vereséget a Wembleyben a CSZKA-tól.

Először kapitulált a Leicester City védelme, de Claudio Ranierinek nem okozott különösebb fejfájást a Club Brugge gólja, hiszen Okazaki korai találata, majd Mahrez jól elvégzett büntetője újabb győzelmet ért a Premier League bajnokának. A Leicester az első helyről folytatja BL-kalandját, az FC Porto már nem érheti utol a „rókákat”, a portugál bajnokság elmúlt kiírásának bronzérmesének pedig muszáj lesz győzni az utolsó fordulóban. Az FC Porto kedden gólnélküli döntetlent játszott az FC Köbehavn csapatával, a dánoknak hátránya mindössze két pont, és az egymás elleni eredmények az északiaknak kedveznek.

Idegfeszítő meccset játszott a hazai pályán szereplő Sevilla a Juventusszal. Jorge Sampaoli, az andalúzok argentin mestere nehezen dolgozta fel, ahogy csapata kezéből kicsúszik az irányítás. Pareja bombájával a Sevilla már a 9. percben vezetéshez jutott, egy kiállítás azonban megtörte a hazaiak lendületét. Az emberelőnyben futballozó torinóiak még a félidő előtt egyenlítettek tizenegyesével, majd az utolsó bő tíz percben eldöntötték a meccset, Bonucci után Mandzukic is eredményes volt. Ezt a Sevilla edzője már a lelátóról nézte végig, ugyanis a folyamatos zúgolódásért kiállította a játékvezető.

A Sevilla bár jelenleg három ponttal jobb a Zágrábban egy góllal diadalmaskodó Lyonnal, az utolsó körben nagyon észnél kell legyenek a piros-fehérek. Amennyiben az OL-nek sikerül két, vagy több góllal nyerni, a Sevilla FC visszacsúszik a harmadik helyre. A Juventus várhatóan első lesz a H-csoportban, Massimiliano Allegri játékosai december 7-én a nullapontos Dinamo Zagreb alakulatát fogadják.

UEFA Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló
Keddi eredmények, a csoportok állása

E-csoport

CSZKA Moszkva–Bayer Leverkusen 1–1
AS Monaco–Tottenham 2–1

1. AS Monaco 11 pont; 2. Bayer Leverkusen 7 pont; 3. Tottenham Hotspur 4 pont; 4. CSZKA Moszkva 3 pont.

F-csoport

Borussia Dortmund–Legia Warszawa 8–4
Sporting CP–Real Madrid 1–2

1. Borussia Dortmund 13 pont; 2. Real Madrid 11 pont; 3. Sporting CP 3 pont; 4. Legia Warszawa 1 pont.

G-csoport

FC Köbenhavn–FC Porto 0–0
Leicester City–Club Brugge 2–1

1. Leicester City 13 pont; 2. FC Porto 8 pont; 3. FC Köbenhavn 6 pont; 4. Club Brugge 0 pont.

H-csoport

Sevilla FC–Juventus Torino 1–3
Dinamo Zagreb–Lyon 0–1

1. Juventus Torino 11 pont; 2. Sevilla FC 10 pont; 3. Olympique Lyonnais 7 pont; 4. Dinamo Zagreb 0 pont.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?