Osztrák elnököt választottak az Európai Kézilabda Szövetség élére

Csütörtöktől új elnök, az osztrák Michael Wiederer vezeti az Európai Kézilabda Szövetséget (EHF), amelynek végrehajtó bizottságába egy magyar tag, Horváth Gabriella is bekerült.

Az EHF honlapjának beszámolója szerint az ausztriai St. Wolfgangban zajló kongresszus első napján ellenjelölt nélkül, nyilvános szavazással, egyhangúlag választották meg a kontinentális szervezet élére Wiederert, aki az elmúlt 24 évben főtitkárként tevékenykedett.
​A 60 éves sportvezető az EHF negyedik elnöke, a tisztséget a francia Jean Brihault-tól vette át. Megbízatása négy évre szól. Brihault 2004 és 2012 között alelnökként, azóta pedig elnökként dolgozott, most azért kellett távoznia, mert átlépte az EHF-tisztviselők részére meghatározott 68 éves korhatárt.

„Nagyon köszönöm a támogatást. Megtiszteltetés, hogy három sikeres elnök után én vezethetem az európai szövetséget. Ez a bizalom továbbra is arra kötelez, hogy – a bizottságokkal együttműködve – a legjobb tudásom szerint irányítsam a sportágunkat a siker irányába” – mondta Wiederer.

A magyar szövetség (MKSZ) közleménye nagy sportdiplomáciai sikerként értékeli, hogy Horváth Gabriella bekerült az EHF vezető testületébe, amelynek az elmúlt bő négy évben nem volt magyar tagja.

Kapcsolódók

Kimaradt?