Nincs veszélyben Christoph Daum állása

Megerősítette posztján Christoph Daum szövetségi kapitányt Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség első embere. Az elnök továbbra is bízik abban, hogy a német szakember vezetésével a válogatott kijuthat a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

„Nincs minden veszve, a csoport második helyére még odaérhetünk. A továbbjutás nincs lezárva, Christoph Daummal folytatjuk a munkát” – mondta szerdán a Henri Coandă repülőtéren Burleanu.
​A válogatott kedden minimális különbségű vereséget szenvedett oroszországi felkészülési mérkőzésén, péntek este pedig Lengyelország csapatától kapott ki a világbajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában. A román válogatott a csoport negyedik helyéről várja a márciusi folytatást.

A bukaresti 0–3 után rengeteg kritikát kaptak a játékosok, illetve Christoph Daum. A német edző arra a kérdésre, hogy a kudarc után benyújtja-e felmondását, egyértelmű választ adott.

„Szeretnék, hogy távozzak? Nem vagyok az a típus, aki könnyen feladja. Jelen pillanatban nehéz sikeres csapatot építeni Romániában, időre van szükség. Mindent megteszek ennek érdekében, nyitott vagyok a kritikákra, de nem szeretem a tiszteletlen kérdéseket” – vázolta álláspontját az edző, aki évi 500 ezer eurót kap munkájáért.

Kapcsolódók

Kimaradt?