Bolt nem akarja leégetni magát, 2017-ben visszavonul

Eredeti tervének megfelelően a 2017-es londoni világbajnokság után befejezi pályafutását Usain Bolt. A jamaicai sztársprinter úgy érzi, nem elég fegyelmezett a folytatáshoz.

„Tudom, mikor kell távozni” – mondta a Sky Sports News tv-csatornának Kingstonban a kilencszeres olimpiai bajnok futó. Időről időre felröppenek olyan híresztelések, hogy a világ leggyorsabb embere a 2019-es vb-ig vagy egészen a 2020-as tokiói ötkarikás játékokig folytatja, de Bolt ezt most ismét cáfolta. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2017. augusztus 12-én futja majd karrierje utolsó versenyét a jamaicai váltóval.

​Kevéssel a 31. születésnapja előtt végleg befejezi az atlétikát, mondta a 11-szeres világbajnok, mert ahogy fogalmazott, nem akarja leégetni magát. „Minél idősebb az ember, annál több áldozatot kell hoznia, annál fegyelmezettebbnek kell lennie. És úgy érzem, bennem nincs meg ez a fegyelem” – mondta a 100 és 200 méteres síkfutás világrekordere.

A jamaicai atléta kivételes pályafutását filmen is megörökítették, az I am Bolt (Bolt vagyok) című dokumentumfilmet november végén mutatják be.

Friss hírek szerint Usain Bolt egyébként arra készül, hogy együtt eddzen a Borrussia Dortmund labdarúgócsapatával. Ezt az információt a német klub ügyvezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke is megerősítette a Kicker magazin érdeklődésére. A dortmundiak szívesen látnák edzéseiken a sprintert, aki többször is hangoztatta, hogy szívesen kipróbálná profiként a labdarúgást.

Kapcsolódók

Kimaradt?